Ayuso i cia. son molt problematics (i II)/ Per J. Masia

19/1/2022

 Es patetic que la politica s'haja convertit en pura propaganda, si Aristotil alçara el cap... Abans, dien que en eleccions es permetien els excessos i els abusos, pero ara es constant la desinformacio. Em molesta, especialment, les descalificacions personals sobre defectes fisics, sempre gratuïts, de VOX i els anonims brofecs que es dediquen a insultar a Yolanda Díaz o Alberto Garzón, est ultim per obrir debats que sempre son necessaris en democracia.

 Es dur, si, pero l'esquerra pot governar i tambe aplicar el seu programa sense l'acossament, han de ser valents. I de pas, dir-los que les macrogranges creen problemes de contaminacio que han segut avalats per tota l'investigacio cientifica. Ademes, Janusz Wojciechowsk, el comisari europeu d'Agricultura, reconeix el mal que fan (Infolibre, 12-1-2022). En la mateixa llinea, el PP de Castilla-La Mancha s'havia manifestat, pero ara, la cinica gavina ha borrat els tuits a on dia: "que alerta de las consecuencias para la salud pública de las macrogranjas" (eldiario, 12-1-2022). L'hemeroteca mata pardals, i lo que no son pardals, sense compassio. Estos furtamantes son els que ara tenen l'eslogan electoral: "Más ganadería, menos comunismo". El refra: tenen la cara forrada de vaqueta es queda curt. Molt curt.

 Una ultima reflexio noseologica, relativa al coneiximent. Es impossible voler lo que no es coneix, es impossible que la poblacio que no ha segut entrenada en racionalisme critic o ferramentes de la deteccio de la mentira la detecte tant com creu, d'ilusions tambe es viu. Es impossible dur un Airbus si no estudies cóm fer-ho. No se per quína rao patafisica tots pensen que son molts llest i sabuts quan mes be demostren ignorancia.

 Ho he escrit, Andy Warhol tenía rao a miges, alguns han aumentat els 15 minuts de gloria i van donant lliçons perque hi ha un public que aten, per motius ideologics i forma de pensar, asserts estupits. Son els esclaus de la propaganda. Cada vegada es mes complicat combatre-la en arguments racionals perque activen canals diferents (pensar rapit versus pensar espai) com explica el nobelisat sicolec Daniel Kahneman. Una atra rao es l'eixercit de clons que viralisa el contengut, l'eixemple mes recent son els egoistes negacionistes que atenten contra la salut publica i la sobreexposicio mediatica de la que disponen. Els mijos haurien de reflexionar molt si pogueren, pero l'actualitat i el morbo els capten i els consumixen.

 Vaig criticar en l'articul Adeu Filosofia, benvinguts borregos (2015) la reduccio de la filosofia en els estudis que feu el PP. Hui, aprofite per a deixar negre sobre blanc que la reforma d'Isabel Celaá, del PSOE, no millora les condicions ni complix en la paraula donada al colectiu afectat de filosofs; considere la materia absolutament necessaria. Es vol fomentar el pensament zero, pero aço es un mal negoci ya que empobrix a una societat fins a llimits inimaginables.

 Es hora de plantar-se i dir-li al centralisme que no passem per l'aro. La llibertat comença per atrevir-se a pensar, no per beure cervesa. Les autonomies molesten a l'ultradreta; Madrit ho vol tot i no pot ser. Ayuso i cia. ataquen a la nostra nacio perque el fondo recorregut "destina dos millones a parados valencianos de larga duración y jóvenes para crear microempresas" (Levante, 15-1-2022). No es la primera vegada, per aço ¡valencians i valencianes alcem-nos!

 Pd. A qui li interesse, la faula sobre la carn de Garzón. Lo que digue en The Guardian: "That is sustainable; what isn’t at all sustainable is these so-called mega-farms … They find a village in a depopulated bit of Spain and put in 4,000, or 5,000, or 10,000 head of cattle. They pollute the soil, they pollute the water and then they export this poor quality meat from these ill-treated animals." En https://www.theguardian.com/world/2021/dec/26/spanish-should-eat-less-meat-to-limit-climate-crisis-says-minister.

 Aci tenen la versio del ministre Garzón sobre la semantica del terme 'poor' que es pot traduir per pobre, roïn o escas: " Aprovecho para publicar la transcripción completa de lo que dije en la entrevista, pues por motivos de espacio el periodista tuvo que excluir algunos elementos que hoy, al calor del bulo y la mentira que ciertos actores promueven, salen realzados".

 En https://twitter.com/agarzon/status/1478483509987708930/photo/1

 

         Imagens: Europapress

                         Archiu J. Masia

 

                                                        J.Masia