Miquel Real: Denunciem la nova baixada de pensions que ha fet el govern popular

14/1/2014

El Govern de Rajoy (PP) torna a baixar les pensions

Una volta mes, contrariament a lo que prometeren i contrariament a lo que afirmen, des del Govern de Mariano Rajoy (PP) s’han tornat a baixar les pensions.

S’han baixat les pensions per enesima volta. Les baixaren quan no les revalorisaren en relacio al index dels preus de consum, perdent poder adquisitiu. ¿Aixo qué vol dir? Vol dir, que els preus pugen mes de lo que puja la pensio, en lo que tenim que en els mateixos diners podem comprar menys coses que abans. Per lo tant tenim una perdua de capacitat adquisitiva, la qual cosa es una baixada implicita de les pensions.

Han baixat les pensions cada volta que han introduit el copagament en els productes farmaceutics/sanitaris. En els mateixos diners que abans tenies per a dispondre lliurement ara tens que cobrir les despeses sanitaries, tant farmaceutiques com de transport en ambulancia i unes atres… De manera que lo que abans cobria l’Estat ara ho ha de pagar el pensioniste. Donat que per a  la gran majoria de pensionistes les despeses farmaceutiques son habituals, el tindre que pagar-les es convertix en una perdua de poder adquisitiu de les seues pensions que es veuen reduides per les inevitables despeses farmaceutiques.

L’argumentacio de baixar les pensions perque no son autosostenibles es una falacia. Hi ha infinitat de despeses de l’Administracio que no son autosostenibles i van a carrec dels presuposts generals, i no son tan utils per a la societat com el fet d’assegurar una pensio digna als nostres majors i malalts cronics.

Estan cobrint a carrec dels presuposts despeses de dubtosa utilitat publica, i nos neguen cobrir les despeses d’aquells que ya han complit en les seues obligacions de contribuents. 

Regalar, a carrec dels presuposts per supost, un movil per valor de 700 euros als diputats, que ya tenien un atre movil tambe a carrec als presuposts perfectament util i actual, es un atac contra la dignitat dels pensionistes, molts dels quals no arriben a rebre eixa quantitat al mes, no disfruten dels sobresous tambe superiors a la seua pensio que disfruten els politics per assistir al seu lloc de treball, ni disfruten tampoc de subvencions al cafenet de les vesprades, ni al menjar ni a la vivenda.

Es vergonyos, que els politics, aïllats del mon real, s’autobeneficien de tot allo que neguen ad aquells que ya no poden fer res mes per millorar la seua situacio economica. El tracte que fan dels pensionistes es vejatori, els falta dir-los que lo que han de fer es morir-se perque destorben… I no els importa que abans o en acabant tots arribaran a ser pensionistes, perque ells s’estan enriquint a costa dels ciutadans que complixen rigorosament en les seues obligacions, negant-los els beneficis presents i futurs de viure en esta societat. Beneficis dels que ells s’estan aprofitatn i apropiant indegudament.

Hem de canviar tot aço, ¡Passa a l’accio!