26J: Analisis i resultats

27/6/2016

Resultat electoral en els municipis valencians

A penes fa unes hores que s'ha produit l'ultim escrutini i els analisis i possibles combinacions per a governar han sorgit com a olla bollint entre els nostres afiliats. Anem per parts.

Un dels temes mes recorreguts en totes les tertulies politiques del valencianisme es el numero de votants dels partits valencianistes. Aixina, es comenta el pas de 2.600 vots a poc mes de 960 per a RePo, lo qual, segons Vicent Bellvís, es pot quantificar en una perdua de 1.500 vots respecte a les eleccions passades, en que formava part de la Coalicio Avant, junt en Accio Nacionalista Valenciana i Avant Albal. Respecta a l'atre partit, encara que fan un balanç positiu -segons Damián Lucas creixen un 11%- pero les sifres no els han donat ni un diputat que esperaven (¿espectatives massa altes? ¿venent fum?...), cosa pareguda a lo que li ha passat a la formacio "Podemos", que es presentava en coalicio en "Cumprumís", que esperava ser la segona força politica, a l'haver pujat el numero de membres de la seua coalicio, pero que en realitat han minvat els seus votants (¿han trobat ya el seu sostre electoral?). Fet tambe comentat pels nostres afiliats per les seues implicacions en el nostre territori.

Per una atra banda el nostre analiste del partit i "gran guru" en estes qüestions, nos trau les sifres generals oficials. Diuen que han votat 1.371.094 persones menys, "pero s'han abstingut de votar 679.269 persones menys" (¿?). Que nos ho expliquen. El total de persones participants en estes eleccions del 2016 han segut 34.461.485 (front a 36.211.848 de les passades eleccions de 2015), de les quals han participat 24.067.438 (front a les 25.138.532 de l'any 2015). Sifres oficials a les 9:00 del mati del dia 27-06-2016. Es per tant una abstencio prou mes significativa que les anteriors eleccions, fet que ya s'intuia vindre en l'arreplegada de les nostres firmes. El fet d'intentar centrar el vot nomes en quatre partits, tant des dels diaris, televisions i els propis partits, ha fet que els chicotets obtinguen pijors resultats, a banda d'uns atres fets circumstancials i puntuals de tots ells.

Un atre fet comentat es el pes de catalans per a formar un futur govern de coalicio, per lo qual estariem en la mateixa situacio de sempre i la nostra terra seguiria sent moneda de canvi. De fet els resultats tant per a la dreta (CDC) com per a l'esquerra (ERC) extremista i independentista catalana son molt pareguts (8 i 9 respectivament).

Per ultim estan les quinieles de les possibles combinacions. Per a Vicent Bellvís es donen quatre situacions:

1) PP + C's + PNV + CC

2) PP + PSOE

3) PSOE + C's + Podemos

4) PSOE + Podemos + ERC + CDC + PNV (mescla explosiva, TNT)

Per al nostre analiste tenim PP + C's en abstencio del PSOE i el recolzament de Coalicio Canaria (CC) i PNV. Tambe nos ha indicat que un govern a quatre es complicat i lo mes factible es que siga un govern de dos als que recolzen puntualment canaris i vascs.

 

Imagens: 20 minutos i Ministeri de l'Interior

Nota: Per a vore les imagens en mes detall es recomana punchar damunt de cadascuna o en el menu del navegador (llinies paraleles de las dreta) donar-li al +.