Comunicat d’Accio Nacionalista Valenciana davant de l’articul de hui en el diari Las Provincias

22/8/2014

Zaplana, junt en Pujol i Aznar, creà la AVLl. Camps la blindà en 2006

Comunicat d’Accio Nacionalista Valenciana davant de l’articul de hui en el diari Las Provincias, en el qual apareix el nom d’esta força politica valenciana.

Primer.- Volem expressar la nostra sorpresa al llegir en el diari LP un articul en el qual se vinculen al PP a entitats autodenominades “valencianistes”, i entre les quals apareix Accio Nacionalista Valenciana. Manifestem que la persona que fa les declaracions en el nostre nom NO TE CAP AUTORISACIO, puix ni a soles es afiliat del partit. Rebugem dites declaracions, afirmant que les Normes d’El Puig son patrimoni del Poble Valencià i del moviment valencianiste, MAI de la Real Academia de Cultura Valenciana (RACV), ya que esta entitat en 2002, instrumentalisada pel PP, va adulterar eixes normes per a acostar-se a les denominades “Bases del 32”, que son el germen de l’actual normativa pancatalanista. Des d’Accio Nacionalista Valenciana donem soport a l’Institut d’Estudis Valencians (INEV), com a unic ent normatiu i normativisador perque respecta integrament el contingut ortografic genuï de les Normes d’El Puig i, tambe, els valors i l’essencia valencianista que representa l’Esperit d’El Puig des de 1981, trencat, precisament per la mateixa RACV.

Segon.- En Accio Nacionalista Valenciana ya no nos sorpren en absolut esta manera d’actuar del PP, es una falaç estrategia, ya caduca, que porten utilisant-la des de fa molts anys. Pero lo que nos indigna es que encara, ad estes altures, hi hagen persones i entitats que parlen en nom del "valencianisme", i que actuen en connivencia i complicitat en el PP colaborant en ells i en el seu diari oficial, LPP, per a intentar desviar l'atencio respecte al major proyecte d'aniquilacio de l'identitat i personalitat valenciana, i en especial l'idioma valencià, com ha segut la creacio de la AVLl, de la qual ES EL PP EL MAJOR CULPABLE, a qui principalment hi ha que exigir-li responsabilitats, puix la AVLl es l'instrument, la conseqüencia, la metastasis, pero el creador, l'orige, el tumor primari es el PP.

Tercer.- Recordar que el PP ha fet catalanisme molt abans de que existira i creara la AVLl, ademes de blindar-la en l'ultima reforma del 2006, quan ya coneixien la manera d'actuar i d'eixercir de dit ent, confirmat pel seu dictamen de febrer de 2005, en el qual manifestaven lo mateix que ara han dit en el seu nou diccionari.

Quart.- No comprenem com encara se pot, per part d'alguns, continuar donant soport als (i)responsables de la RACV i de LRP que son simples vassalls al dictat de lo que mane el PP, i que han convertit institucions centenaries i senyeres en vulgars ferramentes al servici dels interessos del PP. Aixo no es ajudar ni defendre al valencianisme, aixo ho desprestigia i ho vincula a qui denigren a Valencia. Nos pareix increibe que en 2014 encara tingam que recordar aço ad alguns.

Quint.- Per ultim, remarcar de nou que des d’Accio Nacionalista Valenciana nomes defenem els interessos i l’identitat valenciana, SEMPRE LLIURES de qualsevol atres entitats, partits o persones que, especialment, han demostrat tindre unes atres prioritats davant de la lluita i defensa del Regne de Valencia. Rebugem, per tant, totes aquelles entitats, actes i declaracions marcats per l’ambigüitat en els quals diuen “defendre Valencia” i per una atra recolzen a partits com el PP, qui ha segut el maxim responsable de l’intent d’aniquilacio i desprestigi, i qui a liderat el major agravi i menyspreu a les nostres senyes d’identitat, a través, no nomes de la creacio de la AVLl, sino tambe de la pancatalanisacio de l’ensenyança, dels mijos de comunicacio publics valencians, de les publicacions oficials de les institucions valencianes, de les rotulacions de vies publiques, de la difusio i proteccio d’editorials anti-valencianes obligant a comprar els seus llibres en els coleges i instituts, de l’autorisacio a crear seus del Institut d’Estudis Catalans (IEC) en territori valencià, de l’inaccio davant de Madrit davant dels continus atacs contra els interessos valencians, començant per l’idioma valencià no reconegut en el Ministeri de Cultura, etc.