El PP confia en que els valencians tinguen tots l'encefalograma pla

19/5/2016

            Es l'unica conclusio llogica plausible a la que es pot arribar en vore les declaracions fetes pel que ara es president de l'Assamblea Parlamentaria del Consell d'Europa i cap de llista al Senat pel Partit Popular de la provincia de Valencia, i que en son dia fon president del PP valencià.

            El representant del partit que ha tancat la radio televisio publica valenciana ara es convertix en adalit dels que defenen que s'ha de crear novament tant l'una com l'atra. ¡Cóm si els responsables de l'afonament foren uns atres!

            Per un atre costat fa referencia a l'informe en el que el comite d'experts insta a les autoritats espanyoles de l'Estat a aumentar substancialment el numero de persones valenciaparlants en les oficines de l'administracio de l'Estat i establir programes de formacio adequats. Pedro Agramunt destaca d'este informe que el Consell d'Europa "apoya el valencià com a idioma propi que es parla en la Comunitat Valenciana".

            Est home es fava, s'ho fa, o no sap llegir, o se pensa que els panolis o que no sabem llegir som els demes.

            Com a remat nos solta: ""el PP, a diferencia del tripartit que governa la Comunitat actuarà sempre en defensa de l`'unic nom de la nostra llengua, el valencià, i de sa identitat".  ¡Nyas, coca! Primer ho ha dit be, lo unic que defen el PP es que se li diga valencià a lo que se parla i ensenya en Valencia, de que no siga valencià ya s'han encarregat tots estos anys. Ells i no uns atres han segut els qui han aplicat les politiques llingüistiques catalanistes dissenyades per Cipria Ciscar quan manava el PSOE, mantenint a lo llarc de totes les llegislatures en les que han manat, el catala en els coleges. Ells i no uns atres han segut els qui han llegalisat el catala per mig de la creacio d'una academia, (la AVLl) dissenyada per ells per a que els academics afirmen que el valencià no exisitix. S'ha de tindre una tara mental per a formar part dels bochins de la llengua valenciana i afirmar que son els defensors de la seua identitat. Tara mental o una desvergonya sense llimits a l'hora de mentir als ciutadans.

            Un atre que no estiga clavat en temes de politica europea, o que dedicant-se a la politica la seua ineptitut no li done per a entendre lo que diuen els texts europeus, podria pensar que existix un reconeiximent de la llengua valenciana com a llengua minoritaria dins d'europa, pero el senyor Agramunt que ademes es valencià, que està ficat en els temes que tracta el Consell d'Europa, no pot ignorar que l'informe al que fa referencia, per a mostrar el reconeiximent que fa Europa a la llengua valenciana, es un enganya bovos, perque si be tracta a la llengua valenciana com si fora una llengua autoctona i diferenciada, en el punt 20 de l'informe (poden consultar-lo en l'enllaç) 

http://www.accionacionalistavalenciana.com/el-consell-deuropa-inclou-al-valencia-entre-les-llengues-minoritaries

diu clarament que valencià i catala son dos noms diferents utilisats per a nomenar a una mateixa llengua. Aço ho ha defes el seu partit, per tant vostes nomes han defes nominalment el valencià i no els ha important gens ni miqueta que el contengut fora catala ¿En qué nos aprofita als valencians que li diguen "valencià! ad una llengua que no es la nostra...?

            Aixina que tinga un poc de dignitat i tanque la boca, deixe voste d'atribuir al tripartit la catalanisacio de Valencia, perque son vostes i no uns atres els qui l'han duta a terme. Ells ara, es llimiten a fer us de les ferramentes que vostes han anat creant. Inclus en el canvi ridicul del nom de la ciutat, vostes han votat a favor, aixina que no vinguen ara erigint-se com els salvadors de la llengua valenciana, per ad aço ya tenim a la seccio de llengua  de la RACV que nos acosta en la seua accentuacio a la AVLl. "El sege politic" al que es veu somesa la cultura del Regne de Valencia no es fruit del treball dels partits d'esquerres, com voste diu, sino dels anys de catalanisacio duta a terme per vostes en els coleges i per l'ingent quantitat de diners gastada per vostes en subvencions a activitats catalanistes com el correllengües o a "Escola Valenciana" des d'a on l'adoctrinament dels chiquets ha donat com a resultat que jovens de hui defenen no ser valencians i voler estar integrats en una atra cultura. Es obra del PP, treball fet sistematicament a lo llarc de decades per a obtindre el triumf del catalanisme. Anys enganyant a l'electorat, i fent vore que es defenia l'identitat valenciana quan en realitat estaven destruint-la conscientment.

            La pregunta es ¿Quí te l'encefalogama pla, el senyor Agramunt i els seus companyers del PP o el poble valencià?

 

Imagens: Biel Aliño/ El Mundo, Pedro Agramunt
                Jimcorrey / encefalograma pla

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2016/05/18/573c74aa22601de7478b458a.html

Miquel Real