El Tecnic en comunicacio i les rosquilletes o el 'marketing' politic

2/3/2015

Empresari: Tinc una empresa que fabrica rosquilletes, voldria introduir-me en el mercat perque fins ara les rosquilletes nos les mengem la meua familia, els amics i pocs coneguts mes. La nostra senya d'identitat son les llavoretes que afegim a la pasta.

Vullc competir en aquells que venen productes similars. La meua competencia fa galletes, estan mes introduits en el mercat que yo i la gent te assumit que les galletes son lo normal i les rosquilletes son una cosa estranya, desconeguda i per tant molts no s'acosten a tastar-les. Ademes estan venent que les rosquilletes son roïnes per a la salut mentrimentres que les galletes son beneficioses. Cosa que està demostrat que es al contrari. Els meus clients son fidels i sempre tornen a per mes rosquilletes, pero resulten insuficients per a mantindre la fabrica oberta.

Nos hem juntat un grup de productors de rosquilletes per a fer força i poder introduir el nostre producte en el mercat. ¿Qué nos aconsella?

Tecnic en comunicacio: Heu de mantindre un mensage congruent. L'envoltori es molt important, vos han d'identificar per ell. Heu de triar entre un de color gris, groc o marro, perque els demes colors els utilisa la competencia. Heu d'impedir que es produixca el confrontament entre les rosquilletes i les galletes, o vos diran que fabriqueu "rollets de merda" i la gent no vol conflictes. No parleu de les llavoretes, ni les menteu, les galletes no porten llavoretes. Si la gent es dona conte que lo que veneu es diferent a les galletes no voldran ni tastar el vostre producte. Segurament les rosquilletes seran molt bones, pero si no les tasten no podran saber que son bones, per tant heu d'evitar dir que son rosquilletes i les llavoretes no nomenar-les mai,  i vendre-les com a galletes.

Empresari: ¡pero es que yo fabrique rosquilletes!

Tecnic en comunicacio: ¿Qué voleu, continuar venent als familiars, amics i coneguts o arribar a mes gent? Si lo que voleu es arribar a mes gent, heu de fabricar coses similars a lo que fabriquen els demes, que tenen bona venda. Fabriqueu 'rosquilletes' en forma de galletes i en pasta de galletes, aixina no sereu diferents als que estan tenint exit en el mercat, i tindreu possibilitats d'aumentar els vostres resultats de venda, evitareu el rebuig inicial i conseguireu que la gent conega el vostre producte.

Empresari: Si faig les 'rosquilletes' en forma de galletes i en pasta de galletes, ya no son rosquilletes, i yo lo que fabrique i vullc vendre son rosquilletes.

Tecnic en comunicacio: Escolteu tinc molta experiencia en el mercat d'estos productes he participat en les campanyes de dos importants fabricants de galletes i se vendre be el producte. Tinc molt clar cóm he de dirigir-me als consumidors per a que demanen galletes.

Empresari: El seu proyecte no m'aprofita per a vendre rosquilletes, per a vendre i comercialisar galletes ya estan els demes, yo fabrique rosquilletes i es lo que vullc vendre.

Tecnic en comunicacio: Acostume'ls a comprar el seu producte, s'ha d'introduir en el mercat i quan el domine, ya els vendra rosquilletes, ara lo que ha de vendre son galletes.

Empresari: Està despachat.

 

Image: farinetes.internetmk.com

Miquel Real