Eleccions anticipades en Valencia: Una necessitat

24/3/2014

Un dels principis de llegitimitat politica, i que no està complint-se en la nostra Patria Valenciana, es que el President del Govern ha de ser triat en les urnes pels ciutadans majors d´edat en dret a vot. Els valencians no tenim dret ad este principi democratic tan basic, ya que el President de la Generalitat Valenciana actual -Albert Fabra- no fon votat mai pels valencians com a representant de la soberania popular valenciana. 

Efectivament, Albert Fabra es President de la Generalitat Valenciana no per la seua victoria personal en unes eleccions. El "Molt Honorable" es "President per accident" com conseqüencia de la dimissio de Francisco Camps. Fabra tampoc era Vicepresident de Camps, en aquella epoca. Era Alcalde de Castello, i Diputat en les Corts Valencianes. Lo normal, haguera segut que en el moment dimitir el President Camps, fora la Vicepresidenta en aquell moment -Paula Sánchez de León- qui ocupara les funcions de Presidenta... i si la situacio ho demanara, es convocaren eleccions anticipades. 

Pero no. Sánchez de León no fon Presidenta, ni es convocaren eleccions. Fon el diputat espanyol Mariano Rajoy qui, des del seu despaig del carrer Genova decidi qui havia de ser el President de tots els valencians, i el seu ilustrissim dit nomenà ad un desconegut Albert Fabra com a President "no electe" de tots els valencians. Me pregunte si haguera actuat de la mateixa manera qualsevol President del Govern d´Espanya si estiguerem parlant del President de Catalunya, o del Lendakari Vasc. Com sempre, als valencians, no nos prenen en serio des de Madrit. 

¿I que ha passat en estos casi tres anys en que Fabra ha assumit digitalment el carrec de President del Consell? Coses molt greus. Per una banda, la principal caracteristica de la gestio de Fabra ha segut la no gestio. L´inactivitat en temes claus. En primer lloc, tot el sistema finançer valencià ha segut desmantellat, mentres Fabra fea propostes tan inutils com irritants, per eixemple passar el 9 d´Octubre o la Cremà a dilluns. Quan Fabra nos distraïa en coses menors, la burguesia de Madrit i Barcelona s´han fet en els bancs i les caixes valencianes: Banco de Valencia, regalat per 1 euro per a tapar els forats de Caixabanc. Els actius de la CAM, son del Banco Sabadell. I Bancaixa ya no existix. 

Mentres que Barcelona conseguia la conexio ferroviaria en Europa, i l'ampliacio del seu Port, Albert Fabra, en canvi ha gastat 0 euros en inversions publiques en noves infraestructures. I mira que n´hi han coses a fer: Per eixemple l´acces nort al Port de Valencia, pero... a Fabra pareix que li preocupa poc modernisar i millorar Valencia. 

Sempre que Albert Fabra ha demanant mes financiacio (els valencians paguem 6.000 millons d´euros en imposts que mai tornen en forma d´inversio), ha eixit el President d´Extremadura (del PP, tambe) a fer callar a Fabra, arribant en alguns moments a insultar i ridiculisar als valencians. Paguem mes que ningu, i encara nos tracten sense respecte. 

No sabem que va vore Mariano Rajoy en Albert Fabra per a ficar-lo de President. Pot ser volia aixo, una persona que no actuara, mentre que uns atres s´aprofitaven de la seua ineficiencia. La seua manca de personalitat politica tambe nos hipoteca de cara al futur, perque els regants valencians tambe han perdut en els nous convenis del transvas Tajo-Segura. Guanyà Cospedal i guanyà La Mancha. Pert com sempre Valencia.. Tambe perguerem en la disputa per la Formula 1 en Catalunya. Ya no es fara mes en Valencia, ara ya es per a sempre negoci de Barcelona, els hotelers i comerciants perdran este impuls del turisme. L´audiovisual valencià ha mort. Canal 9 desapareguda, pero no nos baixen els imposts. 

Sense idees, i sense liderage politic, l´industria valenciana pert negoci i pert importancia. Valencia, una capital europea en la celebracio de Fires (moble, joguet, cevisama, etc..) pert impuls, i cada dia este negoci tan important se´n va a Madrit. ¿Per a qui treballa Fabra? Per als valencians pareix que no. Es un liquidador.  

I lo mes indignant de tot. El 20 % per cent dels diputats del PP en les Corts Valencianes estàn imputats per casos de corrupcio. 

El tema encara que greu, es facil de resoldre. Simplement s´han de convocar eleccions anticipades. Per a llevar l´ineficiencia destructora del PP i estimular i fer fer creixer la nostra economia. Hem de passar a l´Accio.