Els contes del Banc de Valencia falsejaven la realitat, segons els perits

5/12/2014

Les conclusions dels experts son que els contes del Banc de Valencia tambe falsejaven la seua realitat. Hi havia declarat beneficis recorrents i segui fent-lo fins a mijans de 2011. En Novembre de 2011 hague de ser intervingut i posteriorment "venut" a la Caixa. Els contes del Banc de Valencia al tancament de 2010 ya no expressaven l'image fidel de l'entitat.

Esta es una de les principals conclusions de l'informe elaborat per dos perits designats pel Banc d'Espanya per a l'instructor del "cas Bankia", Fernando Andreu, en referencia al Banc de Valencia, que en novembre de 2011 hague de ser intervingut i posteriorment "venut" a La Caixa.

El Banc de Valencia pertanyia al grup BFA -capçalera de Bankia- en el que consolidava per integracio global donat que era l'accioniste de control i hague d'assumir un menyscabament de 498 millons en acabant de l'intervencio.

El Banc de Valencia s'integrava en Bancaixa, una de les fundadores de BFA-Bankia, des de fa 16 anys per lo que "el seu menyscabament havia de ser conegut necessariament pels membres del consell d'administracio de BFA i Bankia originaris de Bancaixa", afigen els perits.

Ademes recorden que estos consellers, entre ells l'expresident de la Generalitat Josep Lluïs Olivas, ocupaven la presidencia i vicepresicencia del Banc de Valencia.

Els perits destaquen que al tancament de juny de 2011, el patrimoni net del Banc de Valencia pujava a 1.282 millons, no obstant, l'entitat declarà posteriorment, en el tancament de l'eixercici, unes perdues consolidades abans d'imposts de 1.1298 i 922 millons en termens nets per sanejament de prestams i actius immobiliaris.

D'esta manera el seu patrimoni net es redui a 368 millons, pero els experts indiquen que els menyscabaments que provocaren esta situacio no es generaren en la segona mitat del 2011, sino que venien d'anys arrere.

Per aixo arriben a la conclusio de que els estats financers del Banc de Valencia al tancament de 2010 ya no expressaven l'image real de l'entitat, que portava anys cotisant en bossa i a la que l'Estat li hague d'inyectar 4.500 millons d'euros abans de subastar-la.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

El PP aniquilà el sistema bancari i financer valencià. La Llei de Caixes d'Aforros valencianes de 1997, parida per Zaplana, fon la seua sentencia de mort.

El 27 de novembre de 2012, el Fondo de Reestructuracio Ordenada Bancaria (FROB) comunicà que inyectaria 4.500 millons d'euros en el Banc de Valencia per mig d'una ampliacio de capital. Una volta suscrita, traspassà el Banc de Valencia a Caixabank pel preu simbolic d'un euro. Ademes el FROB cobria el 72'5% de les perdues i envià al Banc roïn els actius compromesos i els tenedors d'instruments hibrits del capital i de deute subordinat soportaren perdues.

Es dir, en sanejar el banc i havent gastat mes de 4.500 millons d'euros en ell, cobrint el 72'5 dels deutes, a canvi d'un euro, i de que Caixabanc assumira el 27'5 del deute el FROB li regalà el que va ser el 7º banc per capitalisacio bursatil, la qual pujava a mes de 1.500 millons; i el 8º en quant a inversio crediticia, en mes de 18.400 millons d'inversio crediticia neta i un patrimoni de 590.000 clients en 2010.

Resulta completament inadmissible que el banc siga sanejat per l'Estat en els diners dels contribuents per a en acabant regalar-li-lo a una empresa privada, Caixabank, per un euro, i el compromis de fer-se carrec del 27'5 del deute.

El 22 de febrer de 2013, el FROB anuncià que interpondria en l'Audiencia Nacional set querelles contra l'antiga cupula del Banc de Valencia per estafa, apropiacio indeguda i administracio deslleal i contra alguns empresaris que es beneficiaren de la mateixa, causant un perjuï patrimonial al voltant dels 500 millons d'euros.

L'actuacio del FROB, sense entrar en la "llegalitat" de la mateixa, resulta immoral. Per una banda te clar que ha hagut una activitat ilicita que ha abocat al banc a la quebra. Els administradors del Banc en Josep Lluïs Olivas al cap balafiaren els diners dels accionistes i afonaren l'entitat. En l'agravant d'amagar la situacio financera, falsejant els contes de resultats. Pero en acabant el mateix FROB actuà de manera ilicita, regalant uns actius financers adquirits en diners publics, ad una entitat privada, privant al Regne de Valencia d'una de les entitats historiques i pilar del finançament autocton com es el Banc de Valencia.

Des d'Accio Nacionalista Valenciana aboguem per impugnar dita cessio feta pel FROB i tornar el Banc de Valencia al patrimoni de tots els valencians. Considerem que el Regne de Valencia precisa d'entitats financeres propies, considerem imprescindible potenciar les que nos queden i si fa falta propiciar la creacio de noves.

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/12/04/5480814f268e3e265e8b456d.html