Els juristes critiquen el "doble raser" del Govern en la regio catalana i el Regne de Valencia

29/4/2016

             L'Eixecutiu ha acordat no dur al Constitucional cinc conflictes de competencies en la Generalitat catalana pero manté els recursos contra lleis valencianes... ¿Quína part de "tots som iguals davant de la llei i no pot hi haver discriminacions entre comunitats autonomes, no han entes Rajoy i el seu equip de govern?

            Segons informa el diari Las Provincias, per als juristes valencians no ha passat desapercebut el pacte entre el Govern d'Espanya i la Generalitat catalana per a evitar que l'Eixecutiu impugne davant del Tribunal Constitucional (TC) fins a cinc assunts que han generat un conflicte de competencies entre abdos administracions. Dita decisio supon, a l'entendre de l'Associacio de Juristes Valencians, (AJV) "un doble raser" i una doble "vara de medir" de l'Administracio central que, pel moment, es nega a retirar els recursos presentats davant del TC contra tres lleis valencianes, precisament, impugnades per motius competencials.

            "Nos alegrem de que el Govern estenga ponts en les autonomies per a resoldre estos conflictes, per lo que esperem que, a raïl d'aço i de manera immediata, retire els recursos interposts contra les lleis valencianes recorrides en esta llinea" remarcà José Ramón Chirivella, president de la AJV. "Esperem que, llogicament, apliquen el mateix criteri i nos tracte exactament igual", afegi.

            A Accio Nacionalista Valenciana nos crida l'atencio lo efectiu que els resulta als catalans per a obtindre ventages, plantejar que volen l'independencia d'Espanya, en contraposicio a l'ineficacia de demanar les coses com toca per a que s'atenguen les nostres justes reivindicacions, perque està vist que, demanant les coses com correspon, la resposta del Govenr es la discriminacio i la negativa per activa i per passiva. Des d'AVANT anem a lluitar per a fer valdre els nostres drets.

Image: Reuters

http://www.lasprovincias.es/comunitat/201604/29/juristas-critican-doble-rasero-20160428235539-v.html

Miquel Real