Escola Valenciana contra el Dret a decidir dels valencians

17/10/2014

Escola anuncia accions si se vota el programa llingüistic en els coleges.

L'entitat considera que Educacio propon esta consulta "per motius electoralistes".

"La consulta ya es fa perque les families trien quan elegixen llinea", asseguren.

Escola Valenciana, (que ni es escola ni es valenciana) emprendra "accions sense precedents", amenacen, si la Conselleria d'Educacio aprova finalment la consulta a les families al voltant de quin programa llingüistic prepferixen per al centre de sons fills, una mida que, al seu juï, no se fa per motius educatius, sino "per qüestions electoralistes".

Segons ha senyalat l'entitat catalanista en un comunicat, es tracta d'una consulta "absurda", donat que les families "ya tenen matriculats als seus fills en el programa en que volen que estudien" i l'admissio d'alumnes es "l'unica consulta llegal".

En este sentit, el president d'Escola, el catalaniste Vicent Moreno, ha explicat que "la consulta ya se fa" perque les families "trien el model educatiu d'ensenyança quan elegixen entre la llinea en valencià o en castellà". "Si poden, clar, perque com sabem l'oferta de valencià que fa l'Administracio està molt per baix", matiçà.

Ademes, Escola Valenciana ha assegurat que esta consulta "es una estafa" perque no està consensuada en la comunitat educativa i no es vinculant, i "perque se pregunta nomes a les families que ya tenen matriculats a sons fills en el centre, perque no es te en conte l'admissio de l'alumnat de 3 anys ni les evaluacions diagnostiques ni el proyecte llingüistic del centre"

Al seu juï, la consellera de Cultura, María José Catala, "te un unic objectiu: encendre la flama de la crispacio a on no existix i politisar les escoles". "María José Catala es sinonim de fracas escolar. L'ensenyança plurilingüe en valencià es igual a exit escolar", ha incidit el defensor del catala, Moreno.

Via judicial:

Per aço, l'Oficina de drets Llingüistics d'Escola Valenciana considera que la consulta vulnera els informes del Consell Valencià de Cultura (CVC), orgue consultiu, de l'Academia Valenciana de la Llengua, de caracter unicament normatiu, i de les universitats publiques, dedicades a l'ensenyança, al respecte. Aixina, Escola Valenciana convocarà accions i valorarà "totes les vies judicials", amenaça Moreno, perque esta consulta vulnera l'articul 6.2 de l'Estatut d'Autonomia. ¿...? L'articul 6.2 fa referencia a l'ensenyança de l'idioma valencià, articul que Escola Valenciana viola reiteradament imponent el catala.

"Les mides que se prenen es poden fer dins del marc llegal i per consens o unilateralment i cometent illegalitats, que en este cas solament ataquen l'ensenyança plurillingüe en valencià", ha apuntat el catalaniste Moreno.

L'entitat ha recordat a la consellera que "no sera ni el primer ni l'ultim dels casos en els que  s'han guanyat sentencies per a protegir nostra llengua en l'ensenyança" perque l'Oficina de drets Llingüistics ya ha guanyat tres.

---------------------

Vergonyoses les declaracions de l'agrupacio catalanista que s'amaga baix el nom d'Escola Valenciana. Primer: neguen als valencians, el Dret a ser consultats, mentrimentres reclamen eixe dret per als catalans, membres d'Escola Catalana es manifestaren el 9 d'octubre d'enguany per la vesprada, manifestant-se en eixe sentit.

Segon: l'agrupacio catalanista que pressiona per falsejar l'historia i la cultura valencianes, difonent lo catala en detriment de lo valencià, s'apoya en l'articul 6.2 de l'Estatut Valencià, que garantisa l'ensenyança de l'idioma valencià, per a impondre el catala en les aules. L'agrupacio catalanista Escola Valenciana actua com una secta adoctrinant als chiquets en l'odi cap a lo valencià i en "l'admiracio cap a lo catala", "es un cancer que la societat valenciana deu d'extirpar pel be del seu futur com a poble".

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/10/16/543ffd5dca474104568b4570.html