Gavines i aguiletes revolen Doñana / J. Masia

30/4/2023

      U dels principis del neolliberalisme es que tot te un preu, tot es cuantificable: una ma, un ull, les mamelles (de Sabrina Salerno), el cul (de Jennifer López), un bosc, etc. Un atre es el fi justifica els mijos, la cosificacio facilita l’activitat de manipulacio, com es el cas de l’ecologia convertida en greenwashing −ecoimpostura, llavat de cara−, una simple ferramenta de marquetin per a adaptar-se a la tendencia social i vendre mes. 

      El negacionisme de la dreta extrema i l’extrema dreta de l’Estat Espanyol es una caracteristica ben definitoria de la neollegua: va des de la minimisacio “hilillos de plastina” del Prestige que pronuncià l’home desconegut per als juges, M. Rajoy, fins a la deformacio en considerar l’utilisacio de les maixqueretes com a element repressiu de la llibertat d’expressio dels cayetanos. Tampoc es d’estranyar que N. Feijoó i la joyeta d’Alcala s’endugueren lo mes ranci de Sudamerica: telepredicadores (dretoses) que curen el cancer. L’ayusisme es la confirmacio de la perdua de l’horiso civilisat o decent de la dreta espanyola. 

      Hi ha una sentencia del Tribunal de Justicia de l’Unio Europea i les exigencies, en forma de multa coercitiva, de la Comissio Europa que els deixa clar: Doñana no es toca. No es d’extranyar si fem memoria, de la dreta extrema naixque l’ultradreta, per aço no tenen cap d’inconvenient en pactar alla a on siga. Aço si, necessiten cantar una canço previa de Pimpinela perque the show must go on (el show ha de seguir): 

      "¿Quién es? (soy yo) ¿Qué vienes a buscar? (a ti) Ya es tarde (¿por qué?) Porque ahora soy yo la que quiere estar sin ti. Por eso vete, olvida mi nombre, mi cara, mi casa Y pega la vuelta (jamás te pude comprender) Vete, olvida mis ojos, mis manos, mis labios Que no te desean (estás mintiendo, ya lo sé)

      Vete, olvida que existo, que me conociste Y no te sorprendas 

      Olvídate todo, que tú para eso tienes experiencia”

       El PP del centrat J. M Bonilla, el que falsificà el curriculum i ya ningu li recorda al pocavergonya, i VOX  volen llegalisar els illegals pous de regants de Doñana, en neollengua, la realitat es regularisar 750 hectarees. Premien als que han estat buidant els aqüifers (calculen que la mitat dels 1200 illegals no s’han tancat encara), secant-los en una sobreexplotacio que millorava els costs del productes front als que complien i pagaven els seus imposts −pero, per al neolliberal quan manco imposts millor−. A l’illegal, regal. Fomenten una pedagogia incivica i una actitut antisistema. 

      Es necessita ampliar els inspectors, una reforma de les lleis o reglaments per a accelerar el tancament de pous illegals −que tarden anys no es raonable−, es impensable en una ment sana una explotacio d’agricultura intensiva al voltant d’un parc natural (lo mateix ocorre en el mar Menor). Per a un neolliberal l’ecologia es un mig, no un fi, i l’economicisme, cosubstancial a la seudocreença, es un defecte mental: cognitiu i moral. 

      Per a salvar Doñana, i en sintonia en l’opinio dels experts, la Confederacio Hidrografica del Guadalquivir tancarà el pous llegals, recarregarà els aqüifers, fomentarà els recs en superficie i no està disposta a facilitar als illegals ni una gota. El negacionisme te les cames curtes i el cervell rovellat, perque la compra de vots d’agricultors illegals i les mentires sobre el chapull nomes enganyen als llepaciris de les seues confraries. Igual nos toca contractar guardies, com fan en els parcs naturals d’Africa, per a que quan vegen acostar-se alguna gavineta o aguileta… els espanten. 

      Les accions dels tribunals, la Comissio Europea i el Govern espanyol demostraran que els pardalets son minsos i parlen per boca de canter. ¡Amén!

      Imagens: lagallina.es, eldiario.es.