L'alcaldesa de Valencia passa les culpes a la Generalitat

11/2/2015

"Pio pio que yo no he sido" Clama Rita Barberá, alcaldesa de la Ciutat de Valencia passant les  responsabilitats  a la Generalitat valenciana per la manca d'ajudes al transport per part de l'Estat,. "La negociacio en l'Estat es una qüestio del Consell" ha dit, per a rematar en un "yo mes no se". Puix va sent hora de que s'entere, senyora Barberá, voste representa als ciutadans de la ciutat de Valencia, cosa que ha oblidat. Centrem-nos, tenim a l'alcaldesa de la ciutat de Valencia del PP, que li està passant les responsabilitats a la Generalitat valenciana, tambe del PP, per no demanar unes ajudes que dona el Govern central, que mire voste per a on, tambe es del PP. I cap dels tres governs ha mirat en este assunt pels interessos dels valencians. Uns per atres i la casa sense agranar. Lo que vostes han demostrat es que siga l'Ajuntament de la ciutat de Valencia o siga la Generalitat valenciana, o siga el Govern central, si es el PP qui mana, no es defenen els interessos dels valencians. En este cas no importa qui es el responsable, a fi de contes tots son PP i cap dels tres governs ha tingut la sensibilitat de mirar i fer per a que els interessos dels valencians siguen tinguts en conte i atesos.

La alcaldesa de Valencia toca unos azulejos este lunes durante la... 

La alcaldesa de la ciutat de Valencia tocant mare. Foto: BIEL ALIÑO

L'alcaldesa de la ciutat de Valencia, Rita Barberá, eludi responsabilitats en acabant de que el Consell de Ministres deixara fora a Valencia definitivament de les ajudes al transport que, en canvi, si fruiran un any mes Madrit i Barcelona i que puja a mes de 200 millons d'euros. Es mes, Barberá senyalà a la Generalitat com a principal responsable d'esta situacio i reivindicà les seues negociacions en els ministres de Foment i de Facenda, Ana Pastor i Cristobal Montoro, que s'han fraguat en una subvencio de 5'7 millons d'euros per al transport de la Ciutat de Valencia. "S'ha de distinguir entre el transport purament municipal i el metropolita, ya que l'Estat destina al primer uns 5'8 millons (...) Una atra cosa distinta es l'ajuda al transport metropolita que depen de la negociacio en la Generalitat. I en eixes estan" assegurà.

A pesar de les seues afirmacions, fonts autonomiques insistiren en que estes ajudes concedides a Madrit i Barcelona s'enmarquen dins del conegut com a contracte programa i s'adjudiquen exclusivament a ciutats.  "Es cert que FGV i EMT deuen d'anar necessariament de la ma pero son ajudes per al transport en la ciutat", senyalaren les mateixes fonts. L'alcaldesa aludi a una conversacio en el secretari d'Estat d'Administracions Publiques, Antonio Beteta, i que este li digue que estava parlant al respecte en el conseller de Facenda i Administracio Publica, Juan Carlos Moragues. "Yo mes no se, afegi".
Ademes, l'alcaldesa insisti en que ella personalment seguirà "lluitant" per a que la ciutat de Valencia fruixca de majors subvencions al respecte i explicà que el tracte que reben Madrit i Barcelona es diferent "perque conten en importants acorts com la carta municipal que els beneficia". Valencia, de fet, impulsà l'elaboracio de la seua propia carta municipal en 2010 de la ma de la mateixa alcaldesa i el llavors conseller Rafael Blasco pero finalment els treballs no fructificaren en cap de document concret.

Mentrimentres els membres de l'oposicio en Valencia tilden de "burla" les "excuses de l'alcaldesa" al voltant de les ajudes del Govern al transport metropolita, i li acusen d'intentar "amagar que està sent ningunejada pel Govern central i la Generalitat valenciana". Consideren que Barberá ha passat "de promocionar-se com a alcaldesa protagonista de tot tipo de negociacions a autosituar-se en un paper secundari". Tambe opinen que resulta "absolutament escandalos" que "un any mes" Valencia s'haja quedat sense ajudes publiques per al transport public i acusen al PP de "mentir" a la poblacio i de "enganyar" als valencians. De no res han servit les mediacions de l'alcaldesa, ni les esmenes que supostament anaven a presentar el grup popular en el Congrés". Finalment denunciaren la "discriminacio del PP al Regne de Valencia com un "agravi mes" del Govern.

Foto: www.flickr.com

Font de l'informacio Diari El Mundo