L'alternativa a la cadira de rodes

13/11/2014

El congrés Em Tech presenta un proyecte d'exoesquelet robotic per a lesionats medulars. Els exoesquelets robotics, una especie de carcasses no invasives que visten per fora als lesionats medulars per a ajudar-los en les seues tarees cotidianes, es presenten com "l'alternativa mes optima" a les cadires de rodes que utilisen persones en este tipo de lesio. Este producte centra la llinea de treball del responsable de l'unitat de Locomocio del grup de rehabilitacio Neural de l'Institut Cajal del CSIC, Juan Moreno, qui presentà en la ciutat de Valencia les seues investigacions en el marc de la conferencia internacional de tecnologies emegents de l'Institut Tecnologic de Massachusetts (MIT).

El congrés internacional de tecnologies emergents del MIT,  Em Tech Espanya, que es celebra en la capital del Turia per segon any consecutiu, junta a experts nacionals i internacionals en innovacio i tecnologia de molts diferents ambits, que expliquen les ultimes novetats del mon digital i el seu efecte en l'estil de vida quotidia i analisen l'auge del mampreniment com generador de treball i recursos.

Tecnologia portatil, inversio, impressio 3D, "gamificacio" i realitat virtual, materials inteligents, robotica, ciutats inteligents, "bitcoin" i energia, entre uns atres, i les seues aplicacions en sectors com la salut, la musica, l'economia o els negocis son alguns dels temes que analisaran els professionals.

Aixina ho destacaren a lo llarc de l'inauguracio el conseller d'Economia, Maximo Buch; la presidenta de la revista MIT Technology Review, Kathleen Kenedy, organisadora de la trobada, aixina com el seu director i editor en Cap, Jason Pontin, i el director adjunt del mig en Espanya, Angel Colomina.

Un dels proyectes mes cridaners dels presentats fon el dels exoesquelets robotics, ademes de pretendre ser una alternativa a la cadira de rodes, el seu objectiu es arribar a desenrollar "una gama de productes modulars en un futur no massa llunta" segons explicà Moreno, un objectiu que "es viable encara que s'han d'optimisar els sistemes per a que siguen mes chicotets i llaugers", indicà.

Respecte al futur en l'ambit de la rehabilitacio de lesionats medulars, l'investigador del CSIC senyalà que "cada volta es necessari combinar terapies i tecnologies per a optimisar els resultats clinics".

http://www.levante-emv.com/economia/2014/11/13/alternativa-silla-ruedas/1187471.html