Les vergonyes de la justicia espanyola i de Catar (i II) / J. Masia

27/12/2022

Han d’entendre un assert molt senzill: el govern, la judicatura i el TC pareix que son propietat exclusiva del PP, pero no ho son. I manipulen els cervells dels serfs per a introduir-los alguna peregrina teoria explicativa, remota o difusa: per “justo derecho de conquista”, per “superiodad moral” (VOX dixit), per “sanc”, per desijos “divinos”… tot espirits animals, irracionals. El Consell General del Poder Judicial, a banda de portar 4 anys caducat, tambe es retarda mes de 2 mesos en nomenar la seua quota de 2 membres per al TC, bloquejant aixina la renovacio del TC, el govern ya ne tenía els seus 2 que el TC ignora. Mes antisistema no es pot ser.

Primer s’ha de complir la llei de renovacio i es nomes el PP l’unic causant de la vergonyosa situacio de bloqueig institucional. S’han fartat de dir que l’esquerra no pot governar perque el govern es illegitim, seudoargument de lo mes estupit possible. Encara recorde estupefacte com un afable economiste, que ya faltà, demanava l’intervencio europea per a tombar al govern espanyol frankestein. Nomes un fasciste pot negar la llegitimitat que donen les urnes i ad alguns se’ls està posant cara de Donald Trump i Jair Bolsonaro.

Els nostradamus conservadors, que fallen mes que l’escopeta d’una fira, vaticinaren que l’eixecutiu duraria manco que l’hivern nuclear i tenebros de 2022 del que mai eixiriem. El conte ha quedat en una comedia patetica de politics i economistes neolliberals, de la ma, creant la por que tant els beneficia.

Tota la vida, en funcio de les majories politiques en el Parlament espanyol s’han triat els juges en el CGPJ i el TC, pero el PP no ha respectat aço i manté la seua majoria quan no està en el govern, cometen un acte anticonstitucional que es bloquejar la renovacio per a mantindre una majoria que no els han donat els electors. Es una ofensa directa contra la soberania nacional que residix en el poble i contra la CE que tan diuen defendre-la i ser els maxims garants… Mes alla dels tituls que garantisen que siga “una, grande y libre” i la monarquia, se torquen el cul en ella.

Al remat, l’evolucio social no es llineal ni progressiva, es donen bots epics en l’historia, una maquina del temps que tan pronte nos du a consolidar un desenroll llegislatiu en l’area dels drets humans o drets civils com que el Tribunal Suprem d’EEUU, de majoria conservadora, aprovara llegislacio favorable a l’abort, l’ambient o els homosexuals fa decades, i ara el mateix tribunal, pero en nous conservadors, ara convertits en ultraortodoxos, es perden en la prehistoria moral per a desfer els drets conseguits en sanc, suor i llagrimes.

Lawfare

El lawfare es l’atac al govern llegitim a través d’instrumentalisar la justicia, VOX ha presentat mes d’un centenar de denuncies, l’ampla majoria les ha perdudes, ara en va una atra contra el president de l’Estat Espanyol. Estaria be que els tribunals els digueren que no procedix la seua tramitacio, pero clar la convergencia ideologica ajuda molt a aumentar el soroll. Tambe recorde mes d’una decena contra Podemos i la seua finançacio, totes archivades, i dic yo, sense proves ¿perqué els tribunals les admeten a tramit? No cal que els done cap explicacio. Deu els cria i l’ideologia els junta. No a soles el president del TC o Pallín han reconegut explicitament una obvietat i es que la majoria dels juges son conservadors.

Quan el president de Brasil, Luiz Inácio Lula, fon empressonat per un lawfare i una sentencia injusta, mes tart, guanyà les votacions al destarifat Bolsonaro i els seus perdedors i partidaris acamparen al costat de recintes militars reclamant l’intervencio de l’eixercit. Una atre dia es reuniren i en el movil en la ma, encengueren les llanternes i apuntaren al cel, demanaven que els extraterrestres vingueren a salvar-los de Lula. El dia abans de l’atac al Capitoli america ningu esperava est acte politic-religios, vullc dir, que traspassar determinades fronteres no es positiu, perque el futur està obert… per a lo bo i per a lo roïn. L'extrema dreta es molt perillosa, es el major perill per a les democracies.

Quan vullguen, que no volen, que reflexionen els mijos de comunicacio de la cobertura a les estupidees o ayusades diaries. Les ocurrencies de bomber-torer de la senyora presidenta de Madrit-Espanya son infinites, l’ultima l’ha feta en publicitat institucional, i en un context d’inflacio que ignora, recomana donar tornes als cambrers per a que “cumplan sus sueños” i al mateix temps, la cara forrada de formigo, s’opon a la pujada del sou minim interprofessional. Fer-se reso i no criticar les incoherencies reforcen directament les mentires. Tot no es noticiable i les pallassades manco, a la politica li falta serietat, honradea i bona gestio.

Justicia a la carta

Si, ho he escrit, el PSOE i Podemos estan fent justicia a la carta per a ERC i el soberanisme catala, ho sap tot lo mon. Als vallecans els posa l’independencia i els PPCC (son cools), mes be els posa tot lo que els done vots, claudicaren en estos temes per a tindre presencia en Catalunya i en la nostra nacio arreplegaren a uns quants fracassats del pancatalanisme valencià i adoctrinats. Estan creant el marc llegal mes optim possible per a la repeticio del proces, pero el trifachito ha d’estar molt tranquil: queda el 155 i el TC, mes que suficient. I l’eixecutiu malvat que ven la seua anima al dimoni per mantindre’s en el poder no fara mes que Aznar quan acordà cedir les competencies de trafic a Navarra (Santiago Abascal ya vivia de las mamandurrias, pero no digue ni mu, ara es manifesta alli). No parlem d’Aznar i la banda d’alliberament nacional (ETA) o l’acostament de presos, ni dels indults a corruptes, tampoc de les mentires del 11 M o de la venda de la llengua valenciana a Jordi Pujol. La mentira te les cames molt curtes, perque l'hemeroteca mostra lo miserables i mantafulers que son i desfa tota pretensio de superiotat moral, que en paraules de VOX sonen a esperpent o intoxicacio per drogadiccio, i es que els votants tenen tan poca vergonya com els seus representants.

Encara que els delits no son iguals, els okupes i els corruptes tenen la cara forrada de vaqueta. I comença a ser delit la mentira en EEUU en indemnisacions millonaries als neofascistes. Si somiem i començaren els juges a fer-ho aci, el trifachito desapareixeria, despuix els podria acompanyar Pedro Sánchez. Els atres partits van de cara, poden agradar mes o manco, pero no estan a l’altura dels grans d’Espanya.

En diners, torronets

¿Cóm una dictadura pot fer un mundial? Molt senzill. Es dedicaren primer a corrompre a la FIFA i despuix a la comissio europea, ya ha caigut la vicepresidenta i s’esperen mes pardalets en el parany del pecat capital: l’avaricia. Recordar lo dels mes de 6000 morts construint les infraestructures del mundial es minso i no toca.

La defensa de la bandera LGTBI que feren alguns països europeus, el gran regne d’Espanya ni estava ni se l’esperava, es vingue avall com la casa dels porquets quan bufà el controvertit i perillos llop Hamad bin Jalifa Al Thani. Quan la FIFA amenaçà en traure targeta groga a l’equip que la portara, de sobte, aparegue la miseria moral i intelectual reflexada en l’acoquinament colectiu. L’atra gran, Europa, la dels drets humans, començà a diluir-se com un sucre de tarroç. Presidents, ministres i seleccions anaren a fer el cul gros als amos dels petrodolars. El televisiu, incansable, fatigos i injubilable José M. G. Margallo i el PP europeu calladets perque com reconeixia l’exministre no interessa, economicament, enfrontar-nos a Catar ni a Marroc quan es demanen els vots en l’europarlament per a condenar la violacio dels drets humans que fan estos satrapes. Els neolliberals creuen que els diners ho poden tot i aixina l’historia s’ha acabat: quan mes en tens, mes vals.

No sabia yo que una dictadura de petrodolar ha de ser infinitament millor o mes neta que una comunista o d’extrema dreta. I yo em pregunte, ¿no hi ha ningu que s’enrecorde del boicot a la Sudafrica de l’Apartheid? Observen el retroces.

Entre petrodolars, politics corruptes o destarifats, juges-okupes i mentalitats d’esclaus de senyorets, estem millor que volem. ¡Quína fartera!

Imagens: elcorreoextremadura.com, lasexta.com, elespanol.com