Negacionisme, llibertat i salut / Antoni Fontelles

5/8/2021

            M’estava mossegant la llengua, perque fa mesos que no parlava de la pandemia. Està aci, encara no se n’ha anat, pero es cert que la situacio no es tan roïna com en les anterior ones. En esta ¿quarta? ¿quinta?, igual te, ha aparegut un fenomen curios. Era esperable.
            Fa unes semanes el president de la Generalitat Ximo Puig es queixava de que alguns dels pacients ingressats i algunes de les victimes mortals en el nostre regne eren negacionistes. Persones que no s’havien volgut vacunar. I no fa molt (As.com, 29-7-2021) un enfermer canari es queixava de que en l’hospital a on treballa hi ha set plantes, si, set plantes, dedicades al covid-19, i els llits els ocupen majoritariament negacionistes (no vacunats dels grups als quals ya el han cridats). Que sapien que no sentire gens ni miqueta si moren... com tampoc sentire la d’un anonim, posat com a eixemple de lo que no s’ha de fer per un familiar, ¡ara que esta en l’UCI! (Levante-EMV, 1-8-2021: 6).
            L’indignacio d’este sanitari, justa, molt justa, justissima, es d’una senzillea abrumadora: estos ‘malalts voluntaris’ furten la plaça a un ‘malalt involuntari’. ¿Qué pensarien estos mateixos ‘voluntaris’ si son pare o un nebot no pogueren ser atesos d’un atac al cor o d’una sepsia perque no hi ha personal o lloc disponibles per la negligencia dels avacunats? Els dirigents politics tenen la seua responsabilitat, pero les persones, els que clamaven contra el paternalisme governamental, tenen la seua i no es menor.
            Tota esta gent yoista, si molt, moltissim yoista, està detraent recursos sanitaris publics en benefici propi, per pur i dur egoisme.

            ¿Qué tal si estos ‘llibertaris’ de pamflet hagueren de pagar la terapia quan es contagien del virus? Sería just, a la seua llibertat, la seua responsabilitat... pecuniaria. No es riguen, pero estos igual tenen un caixo ple de ‘gelocatils’, ‘ibuprofenos’ i drogues varies.
            Tambe estan ahi els que posen el crit en lo cel perque demanen el document de vacunacio o u alternatiu per a poder entrar en determinats establiments (finals d’agost, manifestacions multitudinaries en França i Alemania). ¡Que estan retallant la llibertat individual! Per cert, ¿saben a ón paren les seues dades personals quan compren tomates per internet o entren en una pagina uep a vendre uns pantalons? Aço no els preocupa ni poc ni gens... pero que t’exigixquen un paper com a que tens la pauta completa, en benefici d’un tercer, es intolerable (intolerable era per a l’expresident José María Aznar que la llei li diguera quànt de vi pot beure si ha de conduir).
            Miren, yo solc viajar i hi ha països en els quals es convenient inyectar-te alguna-es vacuna-es, en uns atres es obligatori la de la febra groga (patologia que aci esta erradicada)... i te la fiques o no entres en el païs. ¿Estan coartant la meua llibertat? No senyor, no senyors, estan protegint-se ells.
            Quan no hi havia remei farmacologic s’hagueren de restringir consultes i operacions no urgents en els hospitals i l’atencio primaria pati molt, i encara patix. Era força major. Ara els problemes deriven del pur i dur egoisme.
            La llibertat de la que fan gala i a la qual apelen els negacionistes i assimilats (provablement molts d’ells o la majoria son els que me neguen el dret a morir com me done la gana) no es mes que egoisme disfrassat; perque la seua llibertat es la meua seguritat, es ma vida.
            Insolidaris de merda. Tots al clot.
Imagens: 20minutos.es, Pixabay (OpenClipart-Vectors)

Antoni Fontelles