Nomes un 5% dels pares votaren en la consulta llingüistica

24/12/2014

Consulta als pares

Expressaren la seua opinio 10.000 families de les 180.000 d'Infantil i Primaria. La Conselleria valora 'positivament' les senyes de participacio en el sondeig. Entenen que aquells que no han votat 'estan satisfets en l'actual sistema llingüistic'.

La Conselleria d'Educacio ha sifrat en prop de 10.000 les families que han votat en la primera consulta llingüistica -celebrada el passat divendres, 19 de decembre- per a que els pares opinen al voltant de quin programa llingüistic preferixen per al centre escolar dels seus fills.

 

Segons les senyes facilitades pel departament de Campanar a Europa Press, 50.000 families tenien acces per a votar per mig de la web, lo que significa que en relacio ad este colectiu quins han votat suponen el 17%.

Ademes, en total eren entre 170.000 i 180.000 families les cridades a votar d'Infantil i Primaria de l'escola publica -donat que s'han de descontar els alumnes de la privada concertada d'estos nivells, que no estaven convocats. En relacio ad este univers sería vora al 5% els qui han votat.

L'Administracio educativa apunta que es tracta de la primera consulta que es fa i senyala "que no sera l'ultima". De fet, precisa que s'està treballant ya per a fer-la per la jornada continua.

"Hem creat un canal de comunicacio i participacio dels pares per a establir consultes de manera mes assidua en diferents temes d'interes" remarquen des de la cartera que dirigix Maria José Catalá.

Valoracio positiva

La Conselleria recorda, ademes, que en les eleccions dels consells escolars que es fan des dels anys huitanta la participacio es del 13% per lo que, dins d'este context, fan una valoracio positiva del percentage de participacio en el sondeig llingüistic. "Estem satisfets en el resultat, donat que es tracta de la primera consulta", asseguren fonts de la Conselleria, que entenen que els qui no han votat "estan satisfets en l'actual model".

 --------------------------------------------------------------------------

S'olora molta manipulacio en l'interpretacio dels resultats d'esta 'primera' consulta. Lo primer, un 5% de participacio es un fracas, puix no ha participat ni el 50% de la gent que habitualment participa de les consultes que es fan en el mon dels pares d'alumnes. Pretendre que aquells que no han participat estan d'acort en l'actual sistema es una burda interpretacio dels fets. Lo primer es que es tracta d'una consulta no vinculant, per tant molts pares han arribat a la conclusio de ¿per a qué he de donar la meua opinio si en acabant faran lo que vullguen?. I lo segon no participar d'un proces abans que donar per bo lo que se fa significa no sentir-se vinculat en el mateix. Una atra cosa es que el resultat siga que al no participar permetas que tot continue igual, pero en este cas en concret, que encara que participes no pots canviar res, perque la consulta no es vinculant... puix la veritat no te massa sentit el votar fora de deixar clara la teua postura.

En lloc d'un eixercici democratic s'ha fet una pantomima.

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/12/23/5499b29c22601d61648b4597.html