¿Per qué? Per diners... / Jose Martinez Tub

19/3/2019

            No se be quànt aguantarà viva la llengua valenciana, ixcà que molt, puix a dia de hui en lo desapareguda que està de les escoles i organismes politics oficials nomes te dos possibilitats, qué curios al mateix percentage, o siga un 99% de desapareixer i a la vegada un 99% per a remontar.

            Ya per al remat nomes faltava que el mon faller, eixe que tant presumix de ser lo mes de lo mes en valenciania, se venguera, com s’ha venut, al catalanisme disfrassat d’oficial.

 

 

            Si be en la ciutat de Valencia encara hi ha un bon grapat de falles que aguanten l’envit de l’autoritat procatalana de tanda, en Xativa s’han deixat comprar facil, clar aci hauran pensat que lo important es la festa, la que se peguen ells clar,  i si per aixo maten la llengua te igual al cap i a la fi sempre podran dir que estan apoyats per TOTS els partits politics ANTIVALENCIANS que a dia de hui estan i han estat manant estos quaranta anys de "Democracia".

 

 

           Lo que per al mon faller comporta un bon grapat de diners i molt d’ego puix a banda de les subvencions vindran tambe les portades d’algun que atre diari en la seccio de comarques tan de moda ara, tambe eixiran en televisions i radios afins al sistema de catalanisacio que estem patint com a poble. Poble que segons pareix ha baixat els braços en gran part en lo que es la lluita per la defensa de la llengua valenciana i que aplegarà el dia mes pronte que tart que acceptaran que les falles son unes festes catalanes, puix a vore com li expliques al mon que no ho son quan les critiques, l’anima de la festa i dels monuments fallers, estan escrits en una llengua que res te a vore en la nostra llengua valenciana.

 

 

         

 

           Ara aixo si, este sense trellat tindra facil resposta i sera curta en els llibres d’historia del futur i a dia de hui, aixina que quan nos pregunten el…

            ¿Per qué?  Per diners...

 

Coses de Tub
Escrit en llengua valenciana seguint les Normes d’El Puig
L’unic futur del valencià
#lluitemPerloNostre