Viage al Londres del Breixit (I)

16/7/2016

            Primer dia en el Londres del 'brexit' i ya he tengut dos experiencies dels canvis. La primera nomes aplegar, en el propi aeroport, hi ha un cartell dividint a la gent entre britanics i no britanics -per supost per a no posar europeus, perque aixo sona lleig-.

            Passem per una cabina transparent a on hem de posar el passaport -curios perque estem en una epoca transitoria i han d'acceptar el DNI. Te fan mirar a una camara que arreplega les teues traces facials. Els que porten DNI van a banda a on uns policies els comproven les senyes.
            El segon detall, en el viage en eixir de ľaeroport,  els comentaris del taxiste -per cert gallec- aduint que ara es donen conte els britanics de ľerro comes i que als yayos, votants a favor del brexit, els han enganyat i al vore'l volen tirar-se arrere.

            Mentrimentres la meua acpmpanyant en este viage, Yolanda, mig nativa, comenta les declaracions a la CNN de la nova primera ministra en un to triunfaliste, descrivint el païs de les maravelles que sera el nou Regne Unit sense Europa. 
            De primeres pareix com si els britanics s'hagueren contagiat de la follia espanyola en tot est assunt. Molt mes quan els politics del parlament han promes unes eleccions noves per a vore si el trencament es decinitiu. Si ara canvia el signe dels resultats ¿Esta nova discordancia donarà lloc a un nou -de nou- canvi politic?
            Sense dubte es un gran enigma, seguire arreplegant informacio dels diferents punts de vista.

 
Imagens: A.C.
Albert Cuadrado