1 de maig dia del treball, manifestacio alternativa

1/5/2017

            Sorpren trobar una manifestacio sindical que no estiga plagada de marfegues ─quatribarrades─. Des de la reinstauracio de la democracia els sindicats que abans sempre havien fet us de la nostra ensenya nacional ─la Real Senyera─, procediren a adoptar com a propia l'ensenya d'Arago ─i no precisament en representacio dels aragonesos i damunt eren pagats per aixo─. Els primers passos en este sentit els donà el sindicat vertical falangiste abans d'arribar la democracia. Maniobra feta per a contribuir a la despersonalisacio del nostre poble, com a mida de contrapes a la forta resistencia que els valencians presentaren a les tropes colpistes i com a castic per haver ostentat la capitalitat de la Republica en caure Madrit.

            Dins de la seua coherencia particular, els sindicats que lluitaren contra les forces del dictador, adoptaren la seua politica centralista i despersonalisadora contra el poble valencià. Son els mateixos que diuen defendre al treballador, i ostenten la vergonyosa distincio de ser la primera "empresa" en aplicar un ERO ─expedient de regulacio de l'ocupacio─ en terres valencianes.

            Es per tot aço que sorpren ─confortablement─ vore a un sindicat historic passejar pels carrers de la ciutat de Valencia sense la nefasta companyia de les alienadores marfegues.

            Al crit de "Por un 1 de mayo revolucionario" la CNT caminava en pas ferm en una manifestacio alternativa, reclamant els drets sindicals dels treballadors. En bon criteri, diferents membres del sindicat repartien panflets als vianants per a informar-los de la seua lluita.

            Podem llegir en l'informacio aportada que son participatius, independents, eficaços, i que no firmen ni a soles un ERO... Ahi marquen la diferencia en els atres sindicats. Es mostren coherents en lo que diuen i en lo que fan.

            Clamen per la regeneracio del sindicalisme actual i per a acabar en la corrupcio. Dona goig vore a sindicalistes que denuncien l'existencia d'estes practiques entre els sindicats. No tots son iguals. Els sindicats majoritaris participaren de les "targetes black", les cooperatives fraudulentes de vivendes, els falsos cursos de formacio, etc..

            Com a punt negatiu apuntar que de no ser per lo conegut dels carrers per a on transitava la comitiva de manifestants podriem haver ubicat la protesta en els carrers de qualsevol poble de l'Estat. Consignes unicament en castella i els panflets informatius tambe redactats unicament en eixa llengua. Cap senyera que identificara als manifestants en la terra que chafaven... L'unica bandera blandida per u dels manifestants era una republicana ¿Desconeixeria este sindicaliste que en temps de la Republica els valencians eixien al camp de batalla darrere de la Real Senyera, tal i com sempre ha segut tradicio dels combatents valencians?

 

 

Imagens: ACNV, A. C., CNT

                Cartells de la Republica, Valencia News.

 

 Miquel Real