Accio Nacionalista Valenciana en el dia del SIDA

1/12/2015

Real Senyera en el llaç del SIDA

        Hui es celebra el Dia Internacional de l'Accio contra el SIDA, que es dedica a donar a coneixer els alvanços contra la pandemia de VIH causada per l'extensio de l'infeccio d'esta malaltia.

        Este dia es commemorà per primera volta el 1 de decembre de 1988. Es trià la data del 1 de decembre per qüestions d'impacte mediatic. Des d'eixe any, el SIDA ha matat a mes de 25 millons de persones en tot el planeta, lo que l'ha convertit en una de les epidemies mes destructives registrades en l'Historia.

        A pesar de que existix un major acces al tractament i s'ha millorat l'antirretroviral i el cuidat medic en moltes regions del mon, l'epidemia del SIDA costà aproximadament 3,1 millons (entre 2,8 i 3,6 millons) de vides nomes en l'any 2005, de les quals 0,57 millons eren chiquets.

        Per a Accio Nacionalista Valenciana i la Coalicio AVANT, preocupats pel caracter social de la politica i de defendre els drets de les persones, es una oportunitat per a aprofitar el poder del canvi social per a posar a la gent en primer lloc i tancar el solc de l'intolerancia i l'incomprensio.

        Posar fi a l'epidemia del SIDA en l'any 2030 es possible, pero a soles si es tanca el solc que separa a les persones que tenen acces als servicis de prevencio del VIH, tractament, atencio i recolzament psicologic i les persones que s'estan quedant arrere.

        Acabar en la separacio vol dir deixar i permetre a totes les persones, accedir als servicis que necessiten.

        Al tancar el forat de la prova del VIH, els 19 millons de persones que no son conscients de la seua condicio de VIH positiu poden començar a obtindre ajuda.

        Si es tanca el buit del tractament, els 35 millons de persones que viuen en el VIH tindran acces als medicaments que salven vides.

        Tancant el solc que els separa de l'acces als medicaments dels chiquets, tots els chiquets que viuen en el VIH podran accedir al tractament, no a soles el 24% que tenen acces en l'actualitat.

        Com be ha dit Nacions Unides fer desapareixer els obstaculs significa que el final de l'epidemia en l'any 2030 no es un somi.

        Respecte a la celebracio d'este dia a nivell valencià la Coordinadora d'Associacions de VIH i SIDA del territori valencià (Calcsicova) ha informat del canvi de criteri de l'Ajuntament de Valencia, que ha decidit permetre finalment els actes del dia mundial contra el SIDA en la plaça de la Verge de Valencia, front a la seu.

        El Consistori emete el passat dia 13 de novembre una resolucio en la que denegava a les associacions, de forma explicita, el permis per a utilisar la plaça basant-se en una ordenança que restringix l'us de la mateixa exclusivament a actes que organise o en els que participe el propi Ajuntament. Passat el revol mediatic al donar-se a coneixer la noticia, el Consistori ha informat a Calcsicova de que, ara, el dia del SIDA sera permes.

        Pareix mentira que erros tan garrafals com el de l'Ajuntament de Valencia puguen donar-se en ple sigle XXI, no a soles com a erro politic, sino tambe a nivell huma i social, molt mes quan son els partits que compartixen el poder els que se les donen de ser mes humans que ningu i mes socials que cap atre partit.

 

 Secretaria d'Assunts Socials d'AccioNV

Secretaria d'Assunts Socials de la Coalicio AVANT Valencians

Albert Cuadrado

 

 

Image: ACNV

Video: Colectiu LGTB (Anunci del dia del SIDA)