Beteta admitix la discriminacio al Regne de Valencia

22/10/2014

Antonio Betata admitix davant els empresaris la "discriminacio" al Regne de Valencia, pero rebuja reformar la finançacio. Trobada en la Fundacio Conexus.

El secretari d'Estat d'Administracions Publiques, Antonio Beteta, ha reconegut este dimarts davant empresaris de la Fundacio Conexus que les senyes posen de manifest la situacio "discriminatoria" de la comunitat autonoma de Valencia en materia de finançacio, pero no se pot canviar el sistema fins que no creixca la "tarta" de la riquea estatal.

Beteta s'ha expressat en estos termens en una trobada organisada per la Fundacio Conexus, a la que tambe ha assistit el conseller de Facenda i Administracio Publica, Juan Carlos Moragues, i ha contat en la participacio de mig centenar d'empresaris destacats, aixina com representants de les principals organisacions empresarials valencianes i madrilenyes.

El secretari d'Estat ha dit als empresaris que fins que no millore la creacio de riquea estatal, no es pot abordar el canvi del sistema de finançacio perque "partiriem d'una situacio insatisfactoria en el minut zero", ya que la "tarta" de la riquea estatal "s'ha fet cada volta mes chicoteta".

Per tant, ha destacat que fins que no creixca no se pot abordar el canvi per a poder fer-ho d'una manera "mes equilibrada". Beteta ha manifestat que confia en que la reforma fiscal que entrarà en vigor a principis d'any, incremente les bases fiscals i, en elles, l'aument de l'activitat economica del païs.

A lo llarc de la seua intervencio, el secretari d'Estat i Facenda ha posat en valor el treball dels empresaris de Conexus i el seu "esforç integrador per a sumar forces i trobar sinergies" entre el Regne de Valencia i Madrit perque creu "en este eix economic, que s'ha enfortit en la posta en marcha del AVE a Valencia i  Alacant".

Antonio Beteta ha assegurat que existix una "magnifica relacio" entre el Govern d'Espanya i la Generalitat Valenciana enfocat en "la lluita contra el deficit public" i ha reconegut el "esforç" que s'ha fet per part de l'Administracio autonomica valenciana en els ultims anys.

"En 2011 el deficit era d'un 6'6 per cent i ara el Regne de Valencia està en un 1'8 per cent", ha puntualisat. Per aixo, el secretari d'Estat ha destacat el treball de l'Administracio valenciana i ha volgut reiterar el seu "apoyo" per a que seguixca en este cami.

En concret, ha marcat com a objectiu "prioritari" de treball en lo regne, "seguir alvançant en la liquidea i en la reestructuracio del deute de manera que no impacte en les seues despeses". Tambe ha posat en valor l'increment d'afiliats a la Seguritat Social en l'autonomia valenciana, la reduccio de la desocupacio, la reduccio d'empreses i ents publics, la millora del turisme i el repunt de sectors com el de l'automocio.

INVERSIONS I FINANÇACIO

Per la seua part, el president de Conexus, Manuel Broseta, ha demanat al secretari d'Estat "apoyo" en materia d'inversions i finançacio per al Regne de Valencia que està fent "molts esforços per a generar treball i reduir el seu deficit". Segons la Fundacio, actualment la valenciana es la quarta autonomia en major creacio de llocs de treball, i te el tercer major saldo comercial de tota Espanya.

Broseta li ha recordat a Beteta la situacio de "empobriment" que viu lo Regne de Valencia per la "infrafinançacio" autonomica, ya que "a pesar dels esforços que està realisant no està sent suficientment recompensada" Per una atra part, ha volgut reconeixer el treball i l'ajuda del Govern d'Espanya al Regne de Valencia a través de l'ajuda del pagament a proveïdors per a millorar la liquidea.

http://www.valenciaplaza.com/ver/141520/antonio-beteta-admite-ante-los-empresarios-la-discriminacion-a-la-comunitat-pero-rechaza-reformar-la-financiacion.html