El Valencia CF i la seua gestio / Per J Masià

18/11/2019

             L'equip tecnic de treball liderat per Mateu Alemany i Marcelino García havia conseguit que un equip moribunt i en risc de descens es classificara en Europa i guanyara la Copa del Rei. Pero es veu que no ha segut suficient per a que Peter Lim aprovara la seua continuïtat.

             S'han tornat a vore els dos valencies, el de Singapur i el d'aci. Mateu en la roda de prensa ignorava el motiu exacte pel qual no es contava en ell, nomes tenía les declaracions del chafatolls del president Anil Murthy de que no encaixava en el nou proyecte.

              Al Valencia CF no li ha anat gens be quan el ric utilisa el clup com un joguet en les seues mans. Molts dels seudoarguments que han anat deixant caure en la prensa com a motius del distanciament, era que l'extrenador no contava en els jovens, Kang In Lee o Ferran Torres, pero es fals. Alemany demostrà en les estadistiques en la ma que foren els dos jugadors del planter que mes minuts havien disputat en les principals lligues europees. Aixina que resulten ser una incognita els motius i a ón va el nou model de direccio, sona la mateixa canço a lo que els ocorregue a Amadeo Salvo i a Rufete.

              L'exdirector general tingue paraules d'agraïment a la ciutat, al clup i a l'aficio pel tracte excepcional en el que l'havien doant i reconegue l'erro comés en l'enfrontament en els socis de la Curva Nort (CN 10).

              Quan la gestio empresarial es deixa en mans d'amics en lloc dels professionals està condenada al desori. Una cosa es el capital i una atra es la gestio, que ha d'estar en mans de gent responsable i experta. Està clar que el Valencia CF s'aprofitarà de les inercies de treball, sobretot en materia de fichages de jovens que realisà Pablo Longoria. L'estructura deportiva desmantellada, que funcionava en independencia, pero coordinada en l'area economica, controlada per la gent de Lim, confluien com els anguls d'una piramide per a consensuar un mensage que traslladar a Meriton per a que donara el vist i plau.

              Està clar que aci no es pot viure tranquil, i tot perque un maxim accioniste valencià en trellat no aparegue, tampoc ha aparegut per a apoyar al valencianisme, ni liderar-lo, ni crear un partit politic, ni res de res. Estan en unes atres coses.

              Alemany feu referencia ad algunes diferencies culturals i destacà per damunt de tot la falta de comunicacio en el singapures. Es multimillonari, si, pero l'inteligencia mal que li pese ad alguns, no correlaciona en els millons del banc, a la necessaria sort i els contactes s'afig que el coneiximent en una determinada area no es transferix a una atra, mes encara si la desconeixes absolutament. Es lo que els sicolecs coneixem com els problemes de transfer, per aço Warren Buffet afirmava que ell invertia nomes en allo que entenia.

              Mentres els jugadors i l'aficio estiren, aplegarém a finalisar la competicio no se cóm, perque l'equip no mostra intensitat ni assimila molts dels conceptes d'Albert Celades, en especial els defensius. Han acabat per a avorrir-me. El nou entrenador que no tenía experiencia en primera divisio pero es amic del seu amic, Jorge Mendes, un atre ric intermediari de jugadors, cobra comissions per portar jugadors i traspassar-los. No pensa en enfortir equips perque els utilisa per a engrossar als jugadors jovens en la granja o desestabilisar-los perque cobra cada vegada que un jugador vol abandonar un clup. Com nomes mira pels seus interessos, es contraproduent deixar ad est especialiste en afonar els clups per a on passa, en concret, els que s'entreguen en cos i anima i el nomenen secretari tecnic o director deportiu en l'ombra. No cal mirar molt arrere en l'historia del Valencia CF per a saber qué nos ocorregue quan passa aixo.

              Esperem que sone la flauta perque sino s'estan començant a ficar les primeres pedres d'un nefast proyecte que ya observarem quan Meriton comprà el Valencia.

 

             ¡Que Deu nos agarre confessats!

 

P. d. L'increible nou format de la Supercopa jugada en Arabia Saudi no hi ha per a ón agarrar-lo, bo si, la pela es la pela. Pero a mi no me val.

Imagens: Grada3.com

J.Masia