Els empresaris valencians demanen la presencia d'un partit valencianiste

10/12/2014

Els empresaris valencians donen per fet que no hi haura trobada en Montoro: "Passa de nosatres". Vicent Boluda  nota a faltar "un partit regionaliste potent, i per qué no, nacionaliste", i creu que Rajoy "mai fara creixer el païs pero ho administrarà be". S'ha mostat "segur" de que "el Corredor Mediterraneu no s'acabarà en 2015".

El president de l'Associacio Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicent Boluda, dona per fet que el ministre de Facenda, Cristóbal Montoro, no es reunirà en els empresaris valencians. "No te res a dir-nos i, ademes, passa de nosatres", ha dit en relacio als motius pels que no s'ha produït la trobada que demanaren en juliol.

En una trobada informativa, celebrada este dimarts, ha assegurat que la situacio "continua lo mateix" i que, de fet, no espera que Montoro accepte la peticio, a la que es sumà el president de la Generalitat, Alberto Fabra, per a reclamar mes inversio i una millora de la finançacio que rep esta autonomia de l'Estat.

"No va a vindre, si ho haguera volgut fer, ya ho hauria fet", ha sentenciat Boluda.

El maxim representant de l'associacio que reunix a un centenar de destacats empresaris del Regne de Valencia tambe s'ha mostrat "segur" de que "el Corredor Mediterraneu no es va a acabar en 2015". "I ya vorem en 2016", ha afegit.

Fa dos semanes des de AVE comparegueren en els principals exportadors valencians per a advertir de que retardar el Corredor Mediterraneu a 2020 encarirà els costs un 37 per cent i exigir a la titular de Foment, Ana Pastor, que "complixca la seua paraula"

Segons Boluda, en acabant d'eixa roda de prensa no s'han posat en contacte en ell ni des de Foment ni des de la Generalitat perque "els dona lo mateix" lo que diguen. "Per a que t'escolten solament hi ha dos camins, la prensa o el teu politic, sino, podem fer força, dir coses... pero la veritat es que força, força, no", ha admes.

"Note a falta un partit regionaliste i per qué no, nacionaliste"

En la mateixa llinea, ha assegurat que nota a faltar "un partit regionaliste potent", a lo que afig que "i per qué no, nacionaliste". Al seu juï, "si ofeguen i apreten la soga com ara, naixera el sentiment" necessari per a crear un partit d'eixe tipo, que deuria de ser "algo nou" sense carregues d'etapes anteriors.

Preguntat per si preferiria un partit regionaliste a uno independentiste, ha replicat: "No ho se, si a mi me donen tot lo que al Païs Vasc, preferixc nacionaliste".

Boluda ha advertit de les conseqüencies de vincular l'infrafinançacio del Regne de Valencia a la situacio de Catalunya: "Eixirém perdent segur, els politics parlen d'asimetries, no de desigualtats, pero es lo mateix dit d'una manera mes bonica, i o som tots lo mateix o ya s'ha acabat".

Es mes, planteja que si ell fora president de la Generalitat i no obtinguera els fondos necessaris per a sufragar els servicis basics, a diferencia de lo que succeïx en unes atres autonomies, no voria "desacertat" tornar les competencies de sanitat o be gestionar servicis propis, "pero de veritat", com en un Estat federal.

En quant al president del Govern central, Mariano Rajoy, opina que "es un bon administrador" que "ho ha fet prou be dins de lo que cap, i de les possibilitats que hi havia".

Segons Boluda, "mai fara creixer al païs, pero ho administra be, i aparegue en un moment en que el païs necessitava administrar-se correctament per a que la comunitat europea lo respectara i poder traure-lo del lio en que estava". "Es un bon administrador, si es un bon politic no ho se, no crec que siga un politic que transmeta, el moment era d'un bon administrador, el futur pot que siga d'algu que faça creixer" ha afegit.

Al lider socialiste, Pedro Sanchez, s'ha referit com "un tipo normal", al qui coneix i han convidat a reunir-se en AVE, al temps que ha definit a la presidenta andalusa, Susana Diaz, com "una chica lista", que sap acoplar-se a lo que deu en cada moment".

De Podemos, Boluda opina que "es un partit mes, en una ideologia determinada, en els mateixos problemes que els demes" i tambe els mateixos interessos, "guanyar i manar". Ademes, considera "impossible" que puguen "fer lo que pretenen, a no ser que tot lo mon fera lo mateix", i advertix de que "si ho complixen, se van a vore aïllats en una bambolla que va a ser el desastre total per a tots".

--------------------------------------------------------

Accio Nacionalista Valenciana te la vocacio de ser el partit que el senyor Boluda reclama. Tenim les idees, les propostes, les aspiracions, la determinacio. Precisem del recolzament d'agrupacions com la que el senyor Boluda representa per a passar d'una aspiracio a un fet.

No es pot dir fa falta un partit potent, i al temps no recolzar les iniciatives dels partits emergents com Accio Nacionalista Valenciana. Convidem al senyor Boluda a coneixer les nostres propostes i a que nos presente les reivindicacions dels seus representats. L'opcio politica valenciana precisa de l'implicacio directa de tots els valencians. Hem de treballar per construir i ser part de la solucio.

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2014/12/09/54873c21268e3e51268b457e.html