Gran exit en la concentracio del 29 d'abril

3/5/2017

            Enguany l'homenage als maulets valencians, traslladat al 29 d'abril, ha segut tot un exit, tant de participacio com en quant al nivell de les persones concentrades.

            L'acte estigue presentat per Pepe Alba, president del GAV, entitat que convocava, qui tingue unes emotives paraules demanant, una volta mes, l'unitat del valencianisme, i per Lola García Broch, exregidora de l'Ajuntament de Valencia i promotora del monument a on actualment se fa l'homenage.

            Es tractava per tant d'un moment historic en el que es juntaven tant el recort dels defensors, com el propi reconeiximent a l'idea de fer un monument per a rendir homenage a tots estos caiguts per la patria valenciana.

            El parlament de Lola estigue centrat en el concepte del nacionalisme, relatant cóm primer Vinatea i mes tart els Maulets defengueren per al nostre Regne la via valencianista, eixercint eixe concepte. Reivindicà la necessitat d'un nacionalisme fort donat que, quan est estigue present en la societat valenciana, els valencians saberem comportar-nos com a un poble unit i decidit a lluitar pels nostres drets i interessos.

            Sigles de "regionalisme" no han fet sino empijorar la situacio. Una volta mes hem de mirar arrere i vore lo que nos va fer ser forts i actuar com a un poble convençut de la seua identitat. Sens dubte la resposta ─en paraules de Lola─ es el nacionalisme i l'exaltacio dels "valors patris". Si no despertem l'orgull per ser valencians no serem.

 

Imagens: ACNV i valenciaoberta.es

 

Un Reportage de: A. C. i Q. R.