Ingenuïtat o torpea

29/4/2016

            Circul Civic (CC), fent un eixercici d'ingenuïtat infinita acodi a la concentracio convocada per Ciudadanos. Ara denuncien haver segut censurats per dur un cartell en defensa de la llengua valenciana, el qual els obligaren a retirar ¿Qué es podia esperar d'un partit, el convocant, que ha fet manifestacions publiques contra la llengua valenciana, que te una candidata que tilda de "paletos" als que parlem valencià, o uns atres dirigents que es riuen i fan mofa per televisio quan es parla del valencià com a llengua independent? (Els recordem que Ciudadanos està en contra de reclamar el deute historic, de millorar l'infrafinançacio, està en contra de recuperar el dret civil i foral valencià i en contra de la reforma del nostre Estatut. La seua uep està en catala, comencen aixina "Este web utilitza galetes pròpies...". Poden vore en la seccio Youtube els restants atacs que fan contra la llengua valenciana. Es un partit antivalencià.) 

            Diuen els de CC en el seu comunicat:

            Com tots sabran, hui es celebrava en la pl. de Manises del Cap i Casal, a les 19:30h., una Concentracio en defensa de la Constitucio i de l’Estatut d’Autonomia per part del partit politic abans mencionat. En eixe sentit, la gent de Circul Civic, hem aprofitat per a desplegar una pancarta exigint l’oficialisacio de la normativa de la RACV per a la Llengua Valenciana. Dita pancarta ha estat desplegada durant un grapat de temps, en el qual els mijos alli presents han pogut vore-la i fotografiar-la, aixina com els propis assistents a l’acte han aplaudit el mensage que la mateixa contenia. 

            Puix be, l’organisacio de l’event avisa a la Policia Nacional de que eixa pancarta –que no portava cap logo de cap entitat- era aliena al motiu de la Concentracio que alli s’havia convocat, demanant que es retirara perque, segons nos conta l’organisacio, “la pancarta se trobava fora de lloc”. 
 
            Davant de lo que considerem un autentic atac contra la llibertat d’expressio, ademes d’una prova fefaent de que Ciutadans no està per la llabor de defendre lo valencià, com hui malintencionada i enganyosament ha fet creure a la societat valenciana, sino que ademes censura qualsevol mensage que vaja dirigit a la defensa de lo autenticament valencià, en lo que dit partit politic traïciona el seu lema aparent de defensa de la Constitucio i l’Estatut.
 
 
            Ciudadanos no pot donar-li l'esquena a l'identitat valenciana perque mai l'ha defesa, creure lo contrari es un acte de fe.
 
 
             I tornen a mostrar-se ingenus quan demanen l'oficialisacio de les normes de la RACV com a normativa de garantia valenciana, quan es public que esta entitat està fent acostaments a la normativa oficial de la AVLl, es dir, estan confluint en el catala.
 
            Molt m'està defraudant esta gent, que li feren un homenage a Xavier Casp, aquell que digue: "sense mi no s'hauria creat la AVLl", i mes tart li fan un homenage a la Seccio de Llengua i Lliteratura de la RACV, als responsables de l'acostament i la confluencia llingüistica de la normativa valenciana en la catalana...
 
            Sigam positius, quedem-nos en lo bo. Per fi han vist i s'han donat conte de que Ciudadanos no son valencianistes. No els han valgut les nostres previes denuncies i les afirmacions que els seus dirigents havien fet publiques, ara que els han censurat in situ, s'han convençut. ¡Aleluya!
 
            A vore que necessiten mes per a vore que la RACV no es digna de ser referent per als valencians i menys encara garant de la llengua valenciana. Tenen les declaracions fetes pel deca de l'entitat fent public lo que la seccio feya amagadament, pareix que no es prou... Pero senyors de Circul Civic, quan la RACV firme un acort public confluint en el catala sera massa tart per a posar-se les mans al cap i queixar-se de la seua traïcio. Ya han fet public que eixe es el seu cami... ¿Es eixe el cami que Circul Civil propugna i defen?
 
Imagens: Pancarta, Circul Civic
               Confluencia, argumentosforo.blogspot.com
 
Miquel Real