La RACV s'agenolla davant de l'AVLl

14/2/2016

Federico Martínez Roda: "El Diccionari de la AVLl es el de todos los valencianos"«Tenemos dieciséis secciones y queremos que los trabajos de investigación de cada una tengan más peso» 

"Federico Martínez Roda en la puerta de la sede de la Acadèmia, en un palacio de la calle Avellanas. Image de Germán Caballero.

Decano de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Aunque Martínez Roda resta importancia a sus declaraciones, el acercamiento de la entidad que defendió el secesionismo lingüístico a las tesis de la normativa de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, abren el periodo del consenso unánime, y cierran viejas heridas filológicas, a pocos días de presentarse una obra imprescindible para el valenciano, el Diccionari de la AVLl." 

http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2016/02/14/federico-martinez-roda-diccionari-lavl/1379109.html

             Portem anys denunciant-ho, porten anys dient que som uns "talibans", negant que les nostres afirmacions siguen certes, portem anys alertant de la traïcio feta per la RACV en ple i en especial per la seua Seccio de Llengua i Lliteratura, baix la direccio de Voro Lopez, per a la que necessità apartar ad uns i expulsar a uns atres dels autors del diccionari de la RACV i de la Gramatica de la llengua valenciana que se negaren a participar en la farsa i traïcio als valencians, com son Antoni Fontelles, Chimo Lanuza, Manolo Gimeno i Lleopolt Penyarroja. Avisarem de que el canvi normatiu, "l'accentuacio", era un acostament a la normativa catalana, innecessari, inoportu i contraproduent per al valencianisme, pernicios i motiu de conflicte. Indicarem que dit canvi va ser el passaport d'entrada dels ara academics de la AVLl, Artur Ahuir, Angel Calpe, Xavier Casp, o l'actual president de la AVLl Ramon Ferrer, entre uns atres.

 

       

            Senyalarem que junt a l'accentuacio s'han introduit mes canvis, solapats, amagats, paulatinament introduits, que van acostant una normativa a l'atra. Sobre tot lexic. Paraules rebujades pel sentit comu que una darrere d'una atra, en catalogades com "catalanisme" o "incorreccio", s'han introduit en el diccionari. ¿No saben que per a la majoria dels mortals si una paraula figura en un dicionari, eixa paraula es valida independentment de que  afigguen "catalanisme", "vulgarisme", "incorreccio" o "forma no documentada"... entre unes atres moltes que venen utilisant? O, pensant mal, si ho saben i per eixe motiu ho fan.

              El senyor Deca de la RACV, Federico Martínez Roda, trau de tot dubte, en les seues declaracions als mortals mes increduls:

"P: ¿Eixe Diccionari acaba en la polemica entre Normes del 32 i Normes del Puig?

R: La polemica hui està mes entre els llingüistes, entre incloure determinades paraules o no. Quan esta Academia introdui els accents modificà extraordinariament les Normes del Puig, en un acostament molt gran a la AVLl. No solament en este decanat, sino en Simó Santonja, referencia indudable del valencianisme, que assistia quan li convidaren a la AVLl. Tenim setze seccions i volem treballar en les setze., i els llingûistes de la nostra academia que facen el seu treball, i me consta que en moltes ocasions parlen en els membres de la AVLl. De fet el president de la AVLl era academic d'esta casa."

             Per a completar del tot esta traïcio, nos trobem l'acort de la RACV en l'Ajuntament de Valencia, per a assessorar-lo en tot tema cultural que no siga llingüistic.

http://www.lasprovincias.es/valencia-ciudad/201602/13/real-academia-cultura-valenciana-20160212235753-v.html.

            Com diu el seu Deca, son setze seccions i la de llengua ya està al servici de la AVLl o a lo que esta mane, ara toca trobar "chavos" i un acort d'assessorament cultural en l'Ajuntament a canvi de baixar-se els pantalons en el tema llingüistic, pareix molt raonable al Deca senyor Federico Martínez Roda.

 

            Des d'Accio Nacionalista Valenciana i la Coalicio AVANT repudiem al senyor Federico Martínez Roda i a l'entitat que ell representa. Declarem que no son el nostre referent i que continuarém lluitant per les Normes del Puig, ara des del baluart que representa l'Institut d'Estudis Valencians, fidel a dites normes, i des d'a on treballen els llingüistes que foren repudiats per la RACV per a poder consumar la seua traïcio i acostament a la AVLl.

           

            ¡AVANT Valencians, la lluita continua!

 

Miquel Real i Alcocer
President d'Accio Nacionalista Valenciana
Secretari General Adjunt d'AVANT

 

 

Imagens: germán caballero www.levante-emv.com
                Las Provincias, edicio escrita