L'Hospital d'Alzira tornarà a la gestio publica.

5/10/2016

            El president de la Generalitat valenciana, Jogim Puig, ha anunciat la no prorrogacio de la concessio a Ribera Salut, per a la gestio de l'Hospital d'Alzira.
            L'anunci ha creat inquietut entre els treballadors del centre, la qual s'ha vist aumentada quan els seus representants no han rebut resposta a les demandes d'informacio fetes a la conselleria. No obstant, Sanitat garantisa l'ocupacio, aixo si, sense fer public el pla per a revertir l'Hospital d'Alzira.
            El passat dimarts un centenar de caps de departament del centre de salut presentaren un escrit en la conselleria de Sanitat, traslladant les seues inquietuts i reclamant respostes.
            Per fi, el Consell emete un comunicat a on manifestà que els professionals que "actualment presten servicis en el departament de salut de la Ribera poden estar completament tranquils en quant a que l'Administracio arbitrarà els mecanismes que resulten mes favorables". ¿Mes favorables a quí? Es deuen d'estar preguntant els professionals sanitaris.

 

            En quant al proces a seguir per a la reversio anunciada, l'escrit afirma que sera "un cami negociat" a lo llarc del qual els implicats "estaran informats dels passos que es vagen prenint". Sense entrar en mes explicacions.
            Els diferents representants dels treballadors (Simap-CCOO-Csif) demanaren informacio al voltant de la figura juridica en la que es pensa per a afrontar la reversio, aixina com la situacio laboral prevista per als treballadors en el fi de coneixer aspectes del pla previst per Sanitat.
            L'Administracio no els digue el cóm, sino que els explicaren que "n'hi ha varies opcions damunt de la taula que estan en estudi" i que les volen analisar per a actuar "en seguritat juridica absoluta". Es dir, no tenen encara un pla que expondre, ni al que seguir, entre unes atres coses perque encara no han estudiat en deteniment l'alcanç juridic i la seua viabilitat. No obstant afirmen que dit pla no supondra una reduccio de personal sino tot al contrari, s'ampliarà la plantilla per considerar que "sera necessari mes professionals". 
            La Conselleria de Sanitat aclari, que els pacients i usuaris "poden estar completament tranquils de que es mantindran els servicis vigents".

            Accio Nacionalista Valenciana, Avant Valencians i Los Verdes Ecopacifistas, feliciten al Consell per dur avant una atra iniciativa arreplegada en el programa conjunt de la coalicio valencianista. La gestio privada dels centres de salut li està costant al poble valencià uns diners extra per damunt del cost dels servicis oferits. La supressio dels contractes o la no prorrogacio d'aquelles concessions otorgades en el seu moment de manera arbitraria i poc ortodoxa per la sanitat valenciana, es un pas necessari per a reflotar-la i fer-la rendable.

            No obstant, dirigents de l'aliança valencianista han afirmat contrariats: "Llamentem les formes del Consell per a dur a terme esta transformacio. Llançar el proyecte sense tindre un pla d'actuacio, i sense haver estudiat les implicacions juridiques supon una improvisacio absoluta, una gran imprudencia i una gran manca de sensibilitat. Sobre tot per no haver consultat als representants dels treballadors ni haver-los donat l'informacio necessaria per a la seua tranquilitat".

            Igualment manifestaren que "Confiem en que les implicacions juridiques siguen ateses adequadament i que este pas de reconversio publica d'est emblematic hospital de la Ribera revertixca en benefici de tots els valencians". Aixina mateixa afegiren "Ara lo que toca es estendre estes accions als demes centres hospitalaris per a que el sistema de salut valencià passe a ser eficient i en costs reduits".

Font:
http://www.lasprovincias.es/comunitat/201609/29/sanidad-garantiza-empleo-revelar-20160929001813-v.html

Imagens: hospital universitari la ribera, salut10.com
                Personal de l'hospital, hospitaldelaribera.wordpress.com

 

Secretaries de Sanitat
Accio Nacionalista Valenciana
Avant Valencians
Los Verdes Ecopaficistas