Miquel Real: L’Unio dels Valencianistes…

30/1/2014

He llegit diferents veus clamant per l’unio dels valencianistes per a poder presentar una oferta conjunta a l’electorat valencià.

Algunes, d’eixes veus, ho diuen sincerament, sense donar-se conte que en eixa inocent reivindicacio lo que estan es creant la divisio que pretenen combatre.

Unes atres veus, no son tan candides ni tan inocents, i llancen les seues proclames en l’intencio de desfer el moviment i trencar les possibilitats d’aquells que optem a representar als valencians.

Les eleccions, encara que prop, queden lo suficientment llunt com per a que el proces de “seleccio natural” deixe a la fi del cami a les opcions valencianistes en mes possibilitats i en mes força per a presentar-se davant dels ciutadans com la millor opcio per a defendre al valencianisme.

D’una banda tenim un partit al que els votants han retirat el seu recolzament, per les moltes traïcions que els seus dirigents feren en el passat. Estan estigmatisats, i per mes que els qui queden pretenguen dir mil voltes que ells son la solucio, el poble no conta en ells com possibilitat a tindre en conte. Els hereus d’un partit de traïdors no transmeten confiança a l’electorat. El millor servici que poden fer al valencianisme es soterrar d’una volta eixe mal recort i treballar des d’unes atres marques que no estiguen estigmatisades pel seu comportament en el passat .

Un atre partit que opta a un troç del pastiç, vol juntar-se en uns i en uns atres. Aixo si, demanant que els atres trenquen en la seua personalitat i s’esborronen fins a ser insubstancials com ells. No aporten un contingut ideologic valencianiste rellevant, sino mes ve folcloric i demanen ad aquells que ya s’han fet una image i que la seua ideologia es ferma que renuncien al seu ser i es convertixquen en un no res anodin per a quedar al seu nivell.

I un atre mes, tambe clama per l’unio. Pero ¡recollons! ¡Si no se declaren valencianistes! ¿a sant de qui nos tenim que juntar per a conseguir l’unio dels valencianistes en un partit que no se declara valencianiste…?

De totes les maneres, es pronte, molt pronte. Els diferents partits estem encara treballant durament en expandir la nostra implantacio… Almenys els d’Accio Nacionalista Valenciana estem treballant en eixe camp. Queda molt per fer. Quan nos acostem a les eleccions, vorem els qui s’han quedat en el nom d’un partit registrat i els qui han coseguit consolidar un partit solit i en possibilitats. Eixe serà el moment de raonar, comparar forces i vore qui te possibilitats reals de llançar un proyecte fiable que impregne d’ilusio al poble valencià.

Renunciar ara, abans de dur-lo a terme, renunciar al nostre proyecte, per a acomodar el nostre mensage al d’uns atres sería traïcionar els nostres principis i als nostres ideals. Parlar ara de divisio entre els valencianistes es llançar una idea capciosa justament per a conseguir eixa divisio o el trencament dels proyectes que estan en marcha abans de vore si son valits o nomes un “pluf”. Deixem transcorrer lo temps, deixem que cadascu jugue les seues cartes i demostre els seus potencials. Aquells que passat un temps continuen sense proyecte i sense contingut, s’autodescarten com a opcio de futur. Aquells que se consoliden i s’organisen de modo creible i siguen capaços de conectar en la societat valenciana… eixos tindran la veu per a clamar per l’unio dels valencianistes.

Defendre l’unitat i integritat d’Espanya, pot ser molt lloable, pero es tracta d’una llabor que res te a vore en el valencianisme, per tant aquells que clamen per l’unitat de l’Estat estan en una atra lluita. Els valencianistes lluitem per Valencia, el nostre regne ho es tot, tant si nos sentim espanyols com si no, perque sense Valencia no existim. Per als que se senten espanyols i son valencianistes, lluitar per valencia per damunt de tot, es la seua millor manera de defendre a Espanya, fent gran a Valencia. I per als que no se senten espanyols, defendre a Valencia ho es tot, perque lluitar per Valencia es el millor servici que se li pot fer a la patria valenciana. Uns i uns atres tenim en comu el nostre amor per damunt de tot a Valencia, aixo nos fa valencianistes.

Aquells que tenen per damunt de Valencia unes atres prioritats, se sentan espanyols o no, formen part d’un atre proyecte que no compartim, per tant, aquells que no tenen a Valencia i la defensa dels seus interessos i la seua identitat com a prioritat no son valencianistes i no hi ha divisio si no nos juntem en ells.

Llançar l’idea de que els valencianistes estem desunits favorix als partits centralistes en interessos aliens al Regne de Valencia, la nostra Nacio no s'ho mereix.