Pendents de millora els trams de carreteres valencianes mes perillosos

19/12/2014

Les carreteres mes perilloses del Regne de Valencia continuen pendents de millora. Un informe europeu apunta a la N-332 al seu pas per Valencia i trams de la N-340 entre les vies en major risc d'accident greu.

Els trams de carretera perillosos s'han reduït. Aixina ho reflectix l'estudi Eurorap, un informe continental que analisa la situacio de les vies que formen part de la ret de carreteres de l'Estat.

En 2003, el mateix analisis mostrà senyes preocupants. En tot lo Regne hi havia 183 quilometros de risc, mentrimentres que en estos moments apenes arriben als 50. La situacio podria millorar encara mes, donat que la majoria dels trams perillosos que resten tenen millores pendents. "Si es porten a terme les obres, molt provablement eixirien de l'inform", admete a Las Provincias Jorge Castellano, membre de l'equip que ha dut a terme l'analisis.

En este sentit, l'expert explicà que estudien "a lo llarc de tres anys les carreteres per les que transiten mes de 2.000 vehiculs diaris. D'estes, es conten els accidents mortals i en victimes greus i, al juntar-ho estadisticament en l'intensitat mija que tenen, es veu la provabilitat de patir un sinistre important", descrigue.

En lo Regne de Valencia existixen cinc trams perillosos. Entre ells es troben el de la N-332 que junta Favara i Sueca. En deu quilometros concentrà 18 accidents en fallits (5) i ferits greus (22). Este risc s'evitaria construint la variant Cullera-Favara, una obra que fon adjudicada en 2007 i que es paralisà en passar tres anys. En els proxims presuposts, existix una partida minima de 8 millons d'euros per ad esta infraestructura, que te un cost total de 114.

Esta nacional conta en un atre tram de risc, al seu pas per Gandia. Alli s'acumulen prop de 20.000 vehiculs diaris. En este cas, des de la Cambra de Contratistes recorden que la duplicacio d'esta variant apareix en el BOE de març de 2013, en acabant de que s'aprovara la seua Declaracio d'Impacte Ambiental un any abans. A pesar d'aço, "no hi ha finançacio i es desconeix quan començaran les obres". 

Tambe s'han tirat cap arrere varis proyectes per a solucionar els problemes en la N-340 al seu pas per Castello. Un atre tram en un important risc es situa en el travessament entre esta via i la N-238 a l'altura de Vinaros. En agost, en ocorrer varis accidents mortals, el delegat del Govern en lo Regne de Valencia, Serafin Castellano, reconegue que la calçada "requerix de millores". A pesar d'aixo, encara no s'han concretat. 

Com ha succeït en les vies anteriors, els experts han exigit canvis en el tram de la N-340 que junta Alacant en Murcia. Vint dels seus quilometros, segons l'informe europeu, son d'alt risc. Una circumstancia que no es nova, donat que en el mateix estudi de 2006, este tram de carretera era el mes siniestrat de tot l'Estat. 

L'ultim tram perillos es troba en Castello (la N-225), conta en vora quatre quilometros de distancia i junta la capital de la Plana en el Grau.

Accio Nacionalista Valenciana reclama mes finançacio per a les carreteres valencianes, tant per part de l'Estat com per part del Consell valencià. Apuntem lo greu del no acometre les obres ya aprovades, puix l'incompliment es traduïx en morts i ferits. La no finançacio per a resoldre els punts negres ya reconeguts per l'Administracio es un atentat contra l'integritat fisica de les persones que transiten per les carreteres valencianes, en especial contra els valencians per ser els usuaris mes proxims. Exigim del Govern valencià que priorise la finançacio en infraestructures que salven vides i lleve la finançacio a proyectes innecessaris i que atenten contra l'identitat valenciana com es la AVLl. En cada euro que es dedica a negar a la Llengua Valenciana des de la AVLl, es podia salvar una vida posant-lo en millores de les carreteres del Regne de Valencia.