Proposta d´Accio Nacionalista Valenciana per a que els llibres escolars siguen debades

20/1/2014

lunes, 9 de septiembre de 2013

Cada setembre, les families valencianes han de pagar una barbaritat de diners per a la compra de material escolar i llibres, perque les empreses editorials i el Govern s´inventaren un sistema pel qual els llibres s´han de renovar any darrere d´any. Aixo es una part del sistema corrupte que en tenim. Hem de canviar-ho.
La "Secretaria d´Educacio, Llengua Valenciana i Cultura" d'Accio Nacionalista Valenciana propon:
-L´escola o l'institut compren els llibres en diners de la Conselleria, passen a ser propietat de l´escola o l'institut. Se fiquen a disposicio de l´alumne per al curs vigent. Aixina la familia no ha de pagar per la compra dels llibres.
-L´alumne es responsabilisa de mantindre els llibres de cada materia en condicions. Els jovens estudiants deprenen civisme, i son responsables del material escolar que gasten per a deprendre, perque han de conservar-lo, per a que els proxims estudiants que vinguen l´any que ve, el troben en bones condicions
-Els llibres es conserven 7 anys en l´escola, i els llibres es fan en paper reciclat.
-Si un alumne pert un llibre, o el deixa inservible per no conservar-ho en condicions, ha de fer-se carrec del cost economic del llibre, per a que l´escola el puga renovar.
-Els llibres que es compren en les escoles valencianes, estaran editats per editorials valencianes.
Esta mida es diferent ad unes atres propostes dels partits autonomenats "ecologistes", que demanen llibres gratuits per a tots, i que siga l´Estat qui pague un chec en blanc a les editorials per a que es renoven cada any els llibres de text. D´esta manera, les families no paguen directament el cost dels llibres ni de l´educacio, pero si que ho paguen indirectament en imposts alts, i es fomenta el "despilfarro" editorial.

La naturalea tambe paga un cost molt elevat, perque els llibres es renoven tots els anys
Si els llibres es conserven 7 anys en l´escola, el cost del material escolar es reduix, l´economia en educacio es sostenible i li fem un favor i un gran servici a la naturalea, a la nostra economia i a l´educacio civica dels nostres chiquets i jovens. Els valencians del futur.