Propostes en ensenyança (actualisat a 2018)
- Oferir una ensenyança publica de calitat, garantisar la llibertat d’eleccio de centres d’educacio per part dels pares, facilitant i respectant l’opcio de triar una ensenyança privada, aixina com impulsant la participacio i decisio sobre el proces educatiu, siga privat o public, i inclus propiciant la colaboracio entre professorat, pares i alumnes en la seleccio dels contenguts mes adequats del programa educador.
- Garantisar que l'educacio debades siga un dret per als valencians des dels 0 anys a l'etapa universitaria.
- Rigorositat en les materies escolars. Ensenyar la verdadera Historia del Regne de Valencia. Rigorositat llingüistica. Ensenyar la llengua valenciana, la qual es diferent i diferenciada de qualsevol atra. Les administracions han de defendre la seua entitat, substantivitat i us, en l’objectiu d’impulsar l’ensenyança de l’idioma valencià, en Normes d’El Puig, suprimint l’actual normativa catalanisada que existix des de fa decades, totalment aliena a l’historia i l’evolucio filologica de la llengua valenciana.
- Regenerar, des de l’Administracio valenciana, l’ensenyança publica per a oferir una opcio de major calitat als pares i alumnes. Incrementar la formacio pedagogica del professorat public, en l’objectiu, primer, d’aumentar la capacitacio i preparacio dels docents i, segon, de millorar els resultats de l’alumnat, d’eixa manera se potencia la calitat i competitivitat dels centres publics.
- Priorisar la reduccio del fracas escolar invertint, de manera ordenada i equanim, per a dotar de mes mijos i docents en els centres educatius publics, puix la disminucio del ratio alumne/professor es directament proporcional a la disminucio del fracas escolar, com ocorre, per eixemple, en els països escandinaus. L’evolucio de qualsevol societat depen de manera decisiva en la calitat de la seua ensenyança.
- Suspendre el pla de trilingüisme, per ser en l’actualitat una mida politica fora de la realitat educativa i de nula eficacia docent.
- Millorar el rendiment intelectual dels alumnes, a través de programes que potencien el nivell de disciplina i concentracio en l’estudi, ademes d’estimular el treball de l’alumne fora de l’aula.
- Combinar nous i alvançats sistemes d’aprenentage en les ultimes tecnologies, favorint d’esta manera l’assimilacio dels diferents conceptes a partir de l'observacio i experimentacio.
- Una volta reduit el fracas escolar, plantejar l’implantacio progressiva del coneiximent de l’angles.
- Impulsar una nova Universitat virtual, en la que s'oferte el major numero possible de graus, tant mijos com superiors, per a que qualsevol valencià tinga acces a l'ensenyança aprofitant les noves tecnologies.
- Inclusio de les Aules CILL en l’ensenyança. Mes d’un 1% dels chiquets patixen TEA (Trastorn de l’Espectre Autiste) des del moment de naixer. Estos chiquets i chiquetes, en un correcte diagnostic precoç, està demostrat pels especialistes que poden integrar-se perfectament en la societat i ser autosuficients. Casos com els del mateix Einstein o Bill Gates, i molts atres personages coneguts, son eixemples de persones que patiren o patixen TEA.
Les unitats o aules de comunicacio i llenguage (CILL) son unitats d'educacio especial ubicades en centres ordinaris que, en caracter experimental, estan destinades a donar una resposta educativa adequada a les necessitats específiques de l'alumnat en Trastorn Mixt del llenguage Receptiu-Expressiu (T.L.M.) o en Trastorns Generalisats del Desenroll (T.G.D.). Est alumnat, habitualment, no pot encara compartir el currículum ordinari en les adaptacions curriculars pertinents, o nomes pot compartir una part concreta del mateix.
Les unitats de comunicacio i parlar permeten flexibilisar el temps d'atencio individualisada i d'inclusio en l'aula ordinaria.
Des d'Accio Nacionalista Valenciana creem en la necessitat de que, com a minim, totes les poblacions de mes de 20.000 habitants disponguen d'una Aula CyL, que permeta l'integracio d'este colectiu en la societat. - Foment i proteccio de la cultura tradicional valenciana, en especial incidencia en la seua recuperacio, recopilacio i difusio.
- Protegir i primar el coneiximent de l’idioma valencià junt al de la cultura valenciana, com a simbols identitaris i potenciadors de l’identitat propia valenciana, en contraposicio a l’actual ensenyança d’un llenguage i seudo-historia aliens als valencians i a la seua evolucio a lo llarc dels segles, que de cap manera representa a l’autentica llengua valenciana ni a la personalitat del poble valencià.