Refugiats de primera i paries./ Per J. Masia

9/3/2022

Tots els mijos de comunicacio estan fent monografics sobre l'excelsa, incommensurable i epica solidaritat dels espanyols que es llançen en els coches particulars a dur refugiats, tambe cobrixen l'improba llabor de les oneges, pero, al mateix temps, hi havia uns atres que estaven baix, que volien travessar la frontera de Melilla en "ataques violentos", segons el ministre d'Interior Pequeño Marlaska (Elmundo.es, 4-3-2022). Pareix que la magistratura està renyida en coneiximents basics de sicologia. "Atacs violents" que tindran un motiu com tota accio, podria ser que la desesperacio i unes condicions de vida infrahumanes en Marroc pogueren explicar la conducta que no sera majoritaria −pero deixa caure com el que no vol la cosa−, tambe hi ha alguns excessos policials, que tampoc son nous i no crec que siguen generalisables. Cap coche espanyol va a arreplegar-los i tambe fugen de lo mateix. L'unica diferencia es que els de Vilabaix son mes obscurs. Per cert, ¿no sap l'UE cóm Turquia tracta als kurts? ¿Ningu s'enrecorda quan l'UE pagà per a que Turquia mantinguera als de Vilaest −als siris− que fugien de la guerra llunt de les fronteres europees? Clar, perque eren perillos moros que venien a reconquistar l'Andalus i a convertir als impius occidentals com siga. El cumul de virtuts cristianes, el bisbe de Valencia Antonio Cañizares, alertava del perill de que membres de l'ISIS s'infiltraren: "¿Esta invasión de emigrantes y de refugiados es todo trigo limpio? [...] ¿Dónde quedará Europa dentro de unos años? [...] Seamos lúcidos y no dejemos pasar todo porque hoy puede ser algo que queda muy bien, pero que realmente es el caballo de Troya dentro de las sociedades europeas y en concreto la española (Efe/InfoCatólica, 14-10-2015). Tipic discurs xenofop de manual.

Inclus l'ultradreta, tan negativa a rebre immigrants (EUROPA PRESS, 5-3-2022), està obrint els braços per als de Viladalt, acull als cristians d'ulls blaus i cabells rossos. Votaren en contra de la condena a l'invasio de Russia en Madrit −no ha segut l'unic lloc, tambe en Andalucia o Vallecas−, el motiu es que en l'assamblea de Madrit i a proposta de Podemos es volia afegir en la declaracio institucional a 'tots els refugiats', no nomes als ucraïnesos. Els podemites votaren en contra pel recolzament explicit a l'OTAN (Elespañol, 3-3-2022).

Ademes, conten que els creuats Santiago Abascal, el nostre Curro Jiménez, ha agarrat el cavall i se n'ha anat en l'Algarrobo (Iván Espinosa de los Monteros), l'Estudiante (Rocío Monasterio) i el Gitano (Macarena Olona) a portar-ne mes.

L'ultradreta ha passat de l'amor a l'odi de Putin tan rapidament que alguns no s'han donat conte. El comite especial de l'Eurocamara ha realisat un informe sobre interferencies estrangeres i desinformacio i ha conclos que hi ha relacio entre l'extrema dreta europea i Putin: "Resulta especialmente chocante lo mucho que la extrema derecha de toda Europa está al servicio de la Rusia de Vladimir Putin". Les ajudes que han rebut son per a desestabilisar governs democratics europeus, com es el cas de l'independentisme catala (elPeriódico.com, 26-2-2022).

Tot est assunt te que vore en la moral i la moralina, que la RAE definix com "Moralidad inoportuna, superficial o falsa". En l'articul sobre la guerra d'Ucraïna posi uns quants eixemples pels quals una persona honrada i informada ha d'assumir que EEUU, com diria el llingüiste Noam Chomsky, es un estat terroriste. No hi ha bons i roïns, lo que falta es informacio per a saber-ho. Els que plantegen este univers dicotomic practiquen una ignorancia activa. Pensen nomes en els assessinats en els drons, ni tutela judicial efectiva i contrari a tot el dret internacional; els bombardejos o guerres illegals, en mentires pel mig sobre les armes que no tenía Sadam Husein o els atacs contra Serbia per l'OTAN i torne a repetir-ho: foren illegals i no passà res. ¿A ón estaven els moralins de hui?

L'asimetria valorativa es la major mostra de manipulacio. Tot lo mon vol ajudar als refugiats de la guerra −em pareix be i necessari−, pero molts es mostren intransigents en els que fugen de la fam, les guerres i la pobrea si sons negres i/o musulmans, pero no s'atrevixen a dir-ho, en tot cas, te igual perque les conductes revelen l'ideologia. El pensament tendix a l'accio.

Hi ha un xenofobia evident en la politica migratoria de l'UE... i no es nova. Recorde un fet: Ucraïna no es de l'UE ni de l'OTAN i està rebent un tracte diferencial que algu hauria d'explicar, pensen abans de contestar en els africans, palestins, siris o kurts ¿per qué no se'ls tracta igual?, ¿no s'ho mereixen?, ¿son infrahumans? Puix no, son tan humans com qualsevol atre i la millor forma de demostrar-ho es practicant l'igualtat. I ya que estic criticant, en esta guerra es parla de crear corredors humanitaris que no pareixen funcionar, ¿quàn l'ONU i els cascs blaus o Creu Roja pensen oferir-se per a garantisar la seguritat de l'evacuacio? Anem per 2 millons de persones que fugen de la guerra i Josep Borrell diu que n'aplegarém al 5 millons.

Les mostres d'empreses privades de transport, els mijos, els particulars i les administracions publiques (Mónica Oltra demana 60 millons per a reforçar la Renda Valenciana d'Inclusio) o els estats donen un tracte de favor als de Viladalt, contravenint o accelerant algunes normes llegals. Estaria molt be si es per a tots els casos igual i sobre tot es millor fer ajudes especials per a no crear agravis comparatius en la poblacio espanyola que les rep i que fomentarien el racisme. Fer distincions pel color de la pell o la religio es mostra de racisme i xenofobia. Es molt senzill, lligguen la major fita etica de l'humanitat, la Declaracio Universal de Drets Humans i despuix parlem. La doble vara de medir no va en mi.

Pd. Tituls i enllaços de la vinculacio de l'extrema dreta en Putin.

El partido que lidera Santiago Abascal, organizador de la cumbre de la extrema derecha en Madrid, ha recibido a través de Hazte Oír donaciones del magnate ruso Konstantin Malofeev, muy vinculado al Kremlin.

https://ctxt.es/es/20220301/Firmas/38961/malofeev-rusia-ucrania-guerra-abascal-hazteoir-arsuaga-villar-mir-oligarcas-antigenero-ultraderecha.htm

Estos son los tuits que Vox ha borrado para ocultar su apoyo a Putin. Más de 60 tweets desaparecieron de la cuenta de Abascal entre el 7 y el 8 de febrero y 200 comentarios fueron eliminados el 22 de febrero de la cuenta principal del partido.

https://contrainformacion.es/estos-son-los-tuits-vox-ha-borrado-ocultar-apoyo-putin/

Vox veta una declaración sobre la invasión de Ucrania en la Asamblea de Madrid. Los ultras rechazan el punto sobre la acogida de refugiados.

https://elpais.com/espana/madrid/2022-03-03/vox-veta-una-declaracion-sobre-la-invasion-de-ucrania.html

¿Por qué es Vox un aliado de la Rusia de Putin? Analizamos las similitudes entre las políticas que defiende el partido de Santiago Abascal y el régimen ruso. https://www.elplural.com/politica/vox-aliado-rusia-putin_285248102

Felipe González: "Putin parece más Hitler que Stalin".

https://www.heraldo.es/noticias/nacional/2022/03/06/felipe-gonzalez-putin-parece-mas-hitler-que-stalin-1557991.html?autoref=true

J. Masia

Imagens: lanuevaantorcha.com, alianzaporlasolidaridad.org