Taula de Filologia "Valenciana", niu de panques, seguix el proces d'acostament de la RACV a la AVLl

21/2/2016

            Llastimos pels que han enganyat, pel temps que nos feren perdre, als ignorants que els seguien, als sumissos acritics i si hi havia algu benpensant. Ho hem dit clar, quedaven nomes els cegos que no volien vore-ho.  

            Aci teniu el testimoni, des del punt de vista dels panques del proces d'acostament de la RACV i Lo Rat Penat. Es tracta d'un escrit elaborat per  Alexandre X. Ordaz Dengra, al que podem vore en la foto, conferenciant convidat per lo Rat Penat membre de  la "Taula de Filologia Valenciana", que a pesar del nom de l'agrupacio son pancatalanistes convençuts.  

             Vos passem l'enllaç en pdf per a tots aquells que vullgau llegir el text sancer, per als que no, vos fem un chicotet extracte:

https://taulafilologiavalenciana.files.wordpress.com/2015/03/07-aula-de-lletres-2.pdf

 

"El dialec entre la AVLl i Lo Rat Penat i la RACV: un cami cap al consens valencià"

 

Alexandre X. Ordaz Dengra
Universitat de Valencia
Resum

      "Els ultims pocs anys, una serie de fets estarien contribuint a posar fi a la divisio que patix el  valencianisme cultural i social des de la Transicio: trobades entre Lo Rat Penat i la Universitat; crides de Lo Rat Penat al consens i contra la intransigencia, avalades publicament per la RACV; emplaçaments de Lo Rat Penat i de Taula de Filologia Valenciana a un dialec entre la AVLl i la RACV; diverses colaboracions entre la AVLl, la RACV i Lo Rat Penat; iniciatives a favor del consens des de diverses associacions culturals; l’experiencia de convivencia de Lletraferit... Un proces que, si seguim encarant-lo de manera constructiva, donaria una societat valenciana mes unida en ella mateixa i al voltant del valencià, en mes confiança en la seua personalitat i identitat i en mes garanties per a encarar positivament el futur."

Image: wordpress.com