Un 25 d'abril per a commemorar

25/4/2015

[Fotos de l'acte del 25 d'abril de 2015]

De nou, en Accio Nacionalista Valenciana, commemorem un any mes el 25 d'abril, recordant a tots els maulets valencians caiguts en la guerra contra el Borbo, defenent la seua patria.

I enguany mes que mai, puix son tants els contrafurs comesos contra la nostra Patria valenciana, que no cabrien ni en vint Corts seguides, començant pels propis desproposits de la AVLL i acabant en qualsevol destarifo dels nostres abreçolats politics.

En el present any (2015) la nostra societat pareix que seguix sense despertar d’este malson. Son massa anys sense obrir els ulls, i d’aixo s’han aprofitat i seguixen aprofitant-se pobles veïns i els politics en el poder, que nos prenen el monyo, quan i com volen. El pancastellanisme i el pancatalanisme han despersonalitat de tal forma a la societat, que la valenciania, el ser i el sentir-se valencià, lo que deuria de ser lo mes natural en tots i cadascun dels ciutadans i ciutadanes de la Nacio Valenciana, està vist com a cosa estranya i “perillosa”. Es un contrasentit que tambe hagueren de viure els nostres maulets (dic "nostres" per a diferenciar-los del sentit panca de la mateixa paraula, que no te res que vore)

Per una atra banda, en estos ultims anys hem patit una fonda crisis social i economica que en el cas dels valencians se nos ha vist agreujada per un govern i una oposicio despersonalisada i despersonalisant que ha aprofitat la situacio per a continuar alvançant en la disolucio de l’identitat valenciana. El fet de tancar la radio televisio publica valenciana, nos ha convertit en l’unica autonomia de l’Estat, en llengua propia, que no dispon d’una televisio publica; la desfeta total del sistema financer valencià, entregant les nostres caixes i bancs a madrilenys, catalans i andalussos per 1 euro es un atre dels agravis comparatius soportats; el despreci, marginacio i persecucio de la Llengua Valenciana per l'administracio i per unes institucions que cobren dels diners de tots els valencians, o els continus casos de corrupcio politica i balafiament de recursos publics son lloses que nos desfan i desprestigien com a poble.

Ara, mes que mai, se requerix de nous maulets, capaços d'enfrontar-se a totes estes "borbonades" en les que nos agredixen.

Aixina, ara mes que mai, es necessari recordar ad aquells patriotes morts defenent les seues senyes d'identitat. Per aixo tots els anys els valencianistes commemorem el 25 d'abril, gracies, com ha recordat M.Latorre en el seu discurs d'enguany, gracies a l'encabotament de persones com el nostre president, Miquel Real, es celebra este event.

Enguany junt a Latorre els discursos emesos foren mes breus de lo normal, seguint al d'este, el del convidat d'enguany, el president del Circul Balear, el qual recordà l'eixemple que han segut els valencians per ad ells, com a defensors de les seues senyes; i per a tancar la tanda de discursos se contà en l'arenga de Joan Benet, el qual recordà la significacio de la guerra de Successio i de la desfeta d'Almansa.

L'acte acabà en l'acostumada ofrena de flors i l'audicio de la "Canço de Lluita" i l'himne nacional valencià.

 

Albert Cuadrado i de la Flor

Secretari General d'Accio Nacionalista Valenciana